Latvijas ekstrēmākie mīlnieki Ūdris un Balode svin trīs gadu kopā būšanu
Slavenības
2012. gada 10. marts, 05:35

Latvijas ekstrēmākie mīlnieki Ūdris un Balode svin trīs gadu kopā būšanu

Jauns.lv

Ekstrēmākie mīlētāji Latvijas šovbiznesā — mūziķis Rolands Ūdris (36) ar savu sirdsdāmu bijušo aktrisi, tagad mūziķi un rakstnieci Ilonu Balodi (30) — atzīmējuši trīs gadu kopā būšanas jubileju.

Pavisam nesen - gada 22. februārī - kolorītie mīlnieki Ilona Balode un Rolands Ūdris svinēja trīs gadu kopā būšanu. Rolandam joprojām spilgti atmiņā palicis abu iepazīšanās datums.

Kurš ekstrēmāks

Viņu attiecības šo trīs gadu garumā bijušas dažādu ekstrēmu piedzīvojumu bagātas. Par šo pāri šovbiznesa aprindās klīst visdažādākās runas. Vieni viņu paziņas atklāj, ka Ūdris, kam jau izsenis patīk bohēmisks dzīvesveids — gan apreibinošas vielas, gan azartspēles —, arī Ilonu pamudinājis uz bohēmu, savukārt citi pārīša draugi zina stāstīt gluži pretējo — ka tieši Ilona esot ekstrēma dzīvesveida cienītāja un Ūdrim atliek vien turēt līdzi mīļotajai. Piemēram, lai īstenotu savus sapņus par ceļošanu (Ūdris un Balode ar autostopiem aizceļoja uz Ķīnu), Ilona pat pameta aktrises darbu Dailes teātrī.

Vaicāts, kā diviem tik kaislīgiem cilvēkiem izdevies tik ilgi būt kopā, Ūdris nesen žurnālam „Kas Jauns” skaidroja: „Pēc 30 gadiem varēsiet jautāt, kāds ir mūsu kopā būšanas noslēpums. Trīs gadi — tas ir mazs laiks. Es nemaz vēl visu nezinu par Ilonu! Vēl nav viņa izzināta. Ceru, ka tas man vēl priekšā.”

Ziemu Ilona un Rolands „pārcieš” Rīgā un Ventspilī. „Pavasarī — marta beigās — brauksim izčekot Londonu un Sanktpēterburgu. Esam jau nopirkuši lētas biļetes. Brauksim gastroļos. Ņemsim līdzi ģitāru un paspēlēsim uz ielām. Tas mums patīk — varam nopelnīt,” teic Rolands.

Ūdris: „Kļūstu vecs, cienījams dzejnieks un komponists”

Populārais mūziķis neslēpj, ka pats labprātāk uz skatuves vairs nekāptu kā solists, bet gan turpinātu komponēt dziesmas citiem skatuves māksliniekiem. „Es jau kļūstu vecs, cienījams dzejnieks un komponists. Principā man patīk rakstīt citiem,” teic Ūdris.

Jau šā gada martā abu mīlnieku jaunāko kopdarbu laidīs klajā grāmatu apgāds „Zvaigzne”. Tā būs Ilonas Balodes radītā grāmata „Rīga—Pekina”, kurā aprakstīta viņu abu astoņu mēnešu piedzīvojumi un visīstākā izdzīvošanas skola, ceļojot ar autostopiem no Rīgas uz Pekinu. Vēl tikai atlicis pabeigt grāmatas māksliniecisko noformējumu, un tad to varēs nodot lasītāju vērtējumam.

„Tagad, kad Andra Kiviča grāmata ir aizgājusi tautā un viss ap to ir norimis, pienākusi mūsu kārta. Grāmatai būs klāt arī bonuss — dziesmu albums, kuru mūzikas autors ir Rolands, bet tās iedziedājuši esam abi kopā,” piebilst Ilona. Savukārt Ūdris, slavējot savu mīļoto, atklāj, ka viņa grāmatu no sākuma līdz beigām rakstījusi vienpersoniski. „Neesmu pat pieskāries grāmatas rakstīšanai. Vienīgi pārlasīju. Cenzēt gan neko necenzēju. Nu, kā var, esot kopā ar šo sievieti, kaut ko vispār cenzēt?!” skaidro Ūdris.

Ūdris un Balode muzicē Turcijas ielās
Ūdris un Balode muzicē „Animal Friend Party”

Santa Sergejeva/Foto: Santa Sergejeva, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva