„OKartes skatuve” dalībnieki autogrāfus dala... smēķējot
Slavenības

„OKartes skatuve” dalībnieki autogrāfus dala... smēķējot

Jauns.lv

Vairāki TV šova „OKartes skatuve” dalībnieki cigaretes kūpina ne tikai saviesīgajās ballītēs ar iedzeršanu vai nomierinot nervus, kad ikdienā neizdodas lādzīgs dziedājums. Viņi steidz savas plaušas indēt arī uzreiz pēc piektdienas TV šova koncertiem, kad jaunieši (pat bērni) no saviem elkiem vēlas saņemt autogrāfus un laba vēlējumus.

„OKartes skatuve” dalībnieki autogrāfus dala... sm...

„OKartes skatuve” dalībnieks Oskars Deigelis neatsaka meitenēm pēc koncerta kopīgi nofotografēties. Bet cigareti no pirkstiem talantu šova dalībnieks neizlaiž pat pozējot bērna vecākiem.
„OKartes skatuve” dalībnieks Oskars Deigelis neatsaka meitenēm pēc koncerta kopīgi nofotografēties. Bet cigareti no pirkstiem talantu šova dalībnieks neizlaiž pat pozējot bērna vecākiem.
Sandija Vīgante uzreiz pēc koncerta aizsmēķē.

TV šova „OKartes skatuve” dalībnieki uzreiz pēc piektdienas koncerta steidz uzpūpēt

Kasjauns.lv saņēma vēstuli no kādas mammas, kas kopā ar deviņus gadus veco meitu apmeklējusi vienu no „OKartes skatuve” koncertiem. Pēc šova ģimene „OKartes skatuves” dalībniekus sagaidījusi pie „Kanāla 2” bāra ārdurvīm, lai mazā atbalstītāja varētu saņemt autogrāfu no sava šova favorītiem. Taču bērna lielos priekus izjaucis cigarešu dūmu mākonis – meitai un neskaitāmiem citiem faniem nācies elpot šova dalībnieku cigarešu dūmus. Māte jautā, vai situācija, ka jaunie talanti smēķē savu atbalstītāju, turklāt arī mazu bērnu klātbūtnē, ir ētiska. Arī kasjauns.lv pēc šova „OKartes skatuve” koncertiem LNT studijā pārliecinājās – pēc rezultātu paziņošanas jaunie talanti taisnā ceļā dodas uzsmēķēt pie „Kanāla 2” bāra ieejas durvīm. Tur lielā pulkā viņus sagaida atbalstītāji, kuri prasa autogrāfus, pasniedz ziedus, lūdz kopā nofotografēties. Vairāki šova dalībnieki pat šo procedūru laikā neizlaiž cigareti no rokām.

Lieldienās varējuši pīpēt uz nebēdu

Vēlā vakara stundā bērni, lai saviem elkiem pasniegtu puķes un uzprasītu autogrāfu, gaida, kad talantu šova dalībnieki Sandija Vīgante un Kristaps Pujāts beigs kūpināt.
Vēlā vakara stundā bērni, lai saviem elkiem pasniegtu puķes un uzprasītu autogrāfu, gaida, kad talantu šova dalībnieki Sandija Vīgante un Kristaps Pujāts beigs kūpināt.

Iespējams, šī iemesla dēļ tieši piektdienu vakaros pēc koncertiem „Okartieši” daudz laika pavada nevis „Kanāla 2” bārā, bet gan ārpusē. To apstiprina arī šova dalībnieks Mārtiņš Ruskis: „Pirmais, ko darām pēc koncerta – visi ejam uzpīpēt. Tā ir reize, kad var iet visvairāk.” Tikām talantu šova dalībniece Kristīne Šomase atklāj, ka uz Lieldienām šova veidotāji ļāvuši jauniešiem izbaudīt svētkus pēc pilnas programmas. Viņi atcēluši arī citkārt tik stingros smēķēšanas ierobežojumus. Jaunieši drīkstējuši doties uz „būri” smēķēt, cik bieži vien vēlas.

Pīpmaņi – kompānijas pēc

Dalībnieki atzīst, ka nemaz jau tik ļoti atkarīgi no smēķēšanas neesot. Vienīgā, kas patiesi nespēj iztikt bez nikotīna, esot jaunā mamma Antra Stafecka. Pārējie jaunieši pīpēšanas procesā viņai piebiedrojoties kompānijas labad. Sandija Vīgante kasjauns.lv atzīst: „Pirms šova nemaz nepīpēju. Viss, kas notiek, liek būt tādam, kāds negribi būt... Reizēm jūtos citu ietekmē.” Arī Marta Ritova apgalvo, ka bez smēķēšanas itin labi varētu iztikt. „Neesmu pīpmane – varu nedēļu pīpēt un nedēļu nepīpēt. Eju tāpēc, lai vismaz ir kāda aktivitāte. Arī sarunas raisās daudz raitāk, kad visi sanākam kopā vienā bariņā,” teic Marta.

Mārtiņš Ruskis gan nenoliedz, ka dūma uzvilkšana viņam sagādā baudu. ”Man patīk. Tas ir kā atslodzes brīdis. „Būris” ir vienīgā vieta šova telpās, kur iespējams tikt pie svaiga gaisa un saules gaismas.” Mārtiņš atzīst, ka ir bijuši neveikli mirkļi, kad pie „Kanāla 2” bāra atbalstītāji prasa autogrāfus brīdī, kad Mārtiņš nolēmis paniekoties ar kārtējo cigareti. „Jutos ļoti neērti, un centīšos turpmāk šādā situācijā vairs nenonākt,” sola Mārtiņš Ruskis. Arī šova dalībnieks Oskars Deigelis teic: „Bijušas reizes, kad pats īpaši izjutu – fani nāk klāt un prasa autogrāfus, bet es tai laikā smēķēju... Visā tai burzmā īpaši neaizdomājos. Turpmāk mēs paši varētu sekot, lai kas tāds neatkārtotos.” Līdzīgās domās ir arī pārējie „Okartieši” un sola laboties – vismaz dalot autogrāfus piektdienās pēc koncertiem, viņi mēģināšot atturēties no smēķēšanas.

kasjauns.lv Foto: Mārtiņš Ziders, Mārcis Priede