„OKartes skatuvē” pirmo reizi uzvar Marta Ritova. FOTO
Slavenības

„OKartes skatuvē” pirmo reizi uzvar Marta Ritova. FOTO

Jauns.lv

Piektdien, 13.aprīļa vakarā, LNT šovā „OKartes skatuve”, izpildot oriģināldziesmu „Ar Tevi”, uzvarēja Marta Ritova, kurai vēl pirms dažām dienām izira draudzība ar kolēģi Mārtiņu Ruski.

„OKartes skatuvē” pirmo reizi uzvar Marta Ritova. ...
Pēc aizvadītās nedēļas pārdzīvojumiem, kad Mārtiņš Ruskis paziņoja, ka nevēlas veidot attiecības ar Martu Ritovu, jaunietei piektdienas koncerts nesa pozitīvas emocijas, jo viņa šoreiz tika pie ilgi gaidītās uzvaras.
Pēc aizvadītās nedēļas pārdzīvojumiem, kad Mārtiņš Ruskis paziņoja, ka nevēlas veidot attiecības ar Martu Ritovu, jaunietei piektdienas koncerts nesa pozitīvas emocijas, jo viņa šoreiz tika pie ilgi gaidītās uzvaras.

„OKartes skatuve” 13. koncerta aizkulises

LNT muzikālā šova „OKartes skatuve” piektdienas lielajā koncertā skanēja dalībnieku

oriģinālkompozīcijas, kas šoreiz bija kā atzīšanās mīlestībā gan vecākiem, gan otrajām pusītēm.

Talantu šova jaunieši ne tikai nodeva skatītāju vērtējumam pašu sarakstītās dziesmas, bet arī priecēja visus ar krāšņiem un rūpīgi sagatavotiem priekšnesumiem.

Šajā koncertā pārliecinoši uzvarēja Marta Ritova - viņu visaugstāk novērtēja gan žūrija, gan skatītāji. Godalgoto trijniekā ar otro vietu ierindojās Oskars Deigelis, izpildot dziesmu „Neatlaid”, bet trešo vietu ieguva Sabīne Berezina, kas uzstājās ar dziesmu „Man salst”.

Pati Marta pēc koncerta dalījās savās izjūtās par pirmo uzvaru, sakot: ”Es nespēju noticēt. Laikam šo uzvaru aptveršu pēc pāris dienām. Kad izdzirdēju savu vārdu, biju apjukusi.Es ļoti priecājos, ka cilvēki novērtēja manu oriģināldziesmu un izpildījumu, jo šoreiz gan pati dziedāju, gan pati spēlēju, un iztiku bez pavadošās grupas.”

„OKartes skatuve” 13. koncerta žūrijā jaunos talantus vērtēja žūrijas priekšsēdētājs Guntars Račs, dziedātājs Jānis Stībelis un mūziķis Andris Sējāns.

Guntars Račs, skaidroja, kamdēļ, viņaprāt, nepieciešams, lai jaunieši izpildītu ne tikai jau populāras un atzinību guvušas kompozīcijas, bet arī radītu paši savas dziesmas. „Oriģināldziesmu koncerti ir iemesls, kāpēc es piedalos šova veidošanā. Tas ir radošs pienesums Latvijas populārajai mūzikai un iespēja jauniešiem izpausties ne vien kā izpildītājiem, bet arī kā jaunu dziesmu radītājiem. Tas nekas, ka no šīm dziesmām populāras kļūs tikai dažas. Būtiski ir katram jaunajam māksliniekam attīstīt spēju sacerēt dziesmas un veidot savu repertuāru. Šie ir mani mīļākie koncerti un, cik zinu, tad arī visiem jauniešiem, kas piedalās šovā. Tad mēs redzam viņus tādus, kādus viņi redz paši sevi,” saka šova repertuāra direktors Guntars Račs.

Kā vienmēr, diviem dalībniekiem šis koncerts nesa ne tik pozitīvas izjūtas. Kristīnei Šomasei un jaunpienācējai Sabīnei Prenslavai - dalībniecēm, kuras koncertā palika pēdējās divās vietās, sestdien kopā ar iekšējā balsojumā izvēlēto kolēģi būs jāsēžas izbalsošanas krēslos.


Kasjauns.lv/ Foto: Mārcis Priede