"Zelta mikrofons" balvu nominācijās dominē grupa "Dagamba". FOTO
Grupa "Dagamba" ar četrām nominācijām.
Slavenības

"Zelta mikrofons" balvu nominācijās dominē grupa "Dagamba". FOTO

Jauns.lv

Visvairāk mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons 2017" nomināciju saņem grupa "Dagamba" un Justs.

"Zelta mikrofons" balvu nominācijās dominē grupa "...

Grupa "Dagamba" saņēmusi četras nominācijas, savukārt Justs - trīs.

Šogad "Zelta mikrofons" nomināciju paziņošanas ceremonijā pirmo reizi tika godināti labākie 2016.gada producenti - Gatis Zaķis, Reinis Sējāns un Gints Stankevičs.

Vienlaikus pirmo reizi balvas vēsturē tika pasniegts apbalvojums par 2016.gada labāko albuma dizainu, kas tika piešķirts Dona albumam "Tepat".

Šogad nominācijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums" pretendē grupas "Brāļi un māsas" albums "Divējādi", grupas "Auļi" albums "Gadalokos", dažādu izpildītāju albums "Trejdeviņi koklētāji", albums "Vaira", kuru veidojuši Vaira Vīķe Freiberga un Raimonds Tiguls, kā arī "Sasaucēju" albums "Trīci munu ustabeni!".

"Zelta mikrofons 2017" nominantu paziņošana

2017. gada 16. janvārī Latvijas 1.Rokkafejnīcā notika Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons 2017" nominantu paziņošana.

Kategorijā "Bērnu mūzikas albums" nominēts grupas "Nando" albums "Mamma mani apēdīs", grupas "Knīpas un knauķi" un Renāra Kaupera albums "Vienmēr dziedu es", albuma "Vislabākās latviešu dziesmas bērniem" 2.daļa, Bērnu un jauniešu vokālā ansambļa "Kolibri" albums "Zem zilās debesu bļodas", kā arī grupas "Brīnumskapis" albums "Zilā mēle.

Jau ziņots, ka 28.februārī Dailes teātrī ceremonijā "Zelta mikrofons" 21.reizi apbalvos gada labākos mūziķus un mūzikas nozarē iesaistītos 19 kategorijās.