Kas kļūs par šova “OKartes skatuve” uzvarētāju
Slavenības

Kas kļūs par šova “OKartes skatuve” uzvarētāju

Jauns.lv

11. maija vakarā notiks muzikālā šova “OKartes skatuve” fināla koncerts. Pirmo reizi Latvijas šovu vēsturē noslēguma koncerts tiks rīkots brīvā dabā – tas notiks Rīgas Centrāltirgū, un bez maksas to varēs apmeklēt līdz pat 7000 skatītāju.

Kas kļūs par šova “OKartes skatuve” uzvarētāju...
Līdz šova finālam nonākuši septiņi dalībnieki - radoši un talantīgi jaunieši, kuri ir gatavi cīnīties par galveno lomu mūziklā, kurš norisināsies 1.un 2. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī.
Līdz šova finālam nonākuši septiņi dalībnieki - radoši un talantīgi jaunieši, kuri ir gatavi cīnīties par galveno lomu mūziklā, kurš norisināsies 1.un 2. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Finālā par uzvaru sacentīsies septiņi dalībnieki – Kristaps Pujāts, Sabīne Berezina, Mārtiņš Ruskis, Marta Ritova, Oskars Deigelis, Kaspars Blūms–Blūmanis un Jānis Buķelis.

Visu pavasara sezonu kvēlākie fani uzticīgi atbalstījuši jaunos “OKartes skatuves” dziedātāju iknedēļas koncertos. Kā atklāja talantu šova veidotāji, biļetes uz koncertiem bieži vien tikušas izpirktas jau dažu stundu laikā, un daudziem atbalstītājiem ne vienmēr bijusi iespēja klausīties koncertus klātienē.

Tieši tādēļ fināla koncertu būs iespēja redzēt katram, kurš to vēlas. Grandiozais koncerts notiks Nēģu laukumā, Rīgas Centrāltirgū, kas visu pavasara sezonu atbalstījis jaunos “OKartes skatuves” mūziķus.

Ieeja koncertā būs bez maksas, biļetes jāiegādājas tik tad, ja ir interese koncertu vērot no īpašās VIP zonas. Kā viesi uz lielās finālistu skatuves uzstāsies grupa „Musiqq” un “OKartes skatuve” dalībniece Antra Stafecka, kas no dziesmotās sacensības īsi pirms fināla izstājās veselības problēmu dēļ.

“OKartes skatuve” finālisti

Kristaps Pujāts, 19 gadi

Liepājnieks Kristaps Pujāts ir viens no diviem grupas “Četri vēji” dalībniekiem, kurš pirmajā “OKartes skatuves” sezonā aizveda grupu līdz finālam. Jau rudenī viņa rakstītā dziesma ”Vēl tevi mīlēt” priecēja daudzu meiteņu sirdis, un iekaroja radio topu virsotnes. Arī žūrija ne reizi vien atzina, ka šī dziesma skan gluži kā no mūzikla. Kristaps abu šova sezonu laikā ne tikai sacerējis vairākas brīnišķīgas dziesmas, bet arī atradis sev mīlestību – šova kolēģi Sabīni Berezinu.

Kristaps Pujāts šovā “OKartes skatuve”

Sabīne Berezina, 21 gads

Sabīne ir viena no “OKartes skatuves” pieredzes bagātākajām dalībniecēm – viņa ne tikai kopā ar grupu “Jātnieki” uzvarēja šova pirmajā sezonā, bet ir arī “Okartes skatuves” himnas autore. Berezina sevi parādījusi kā vienu no aktīvākajām šova dalībniecēm. Šova otrās sezonas laikā jauniete arī vizuāli mainījusies, un kļuvusi sievišķīgāka. Nesen ar savu puisi Kristapu Pujātu viņi atzīmēja pusgada kopābūšanas svētkus.

Sabīne Berezina šovā “OKartes skatuve”

Mārtiņš Ruskis, 20 gadi

Arī Mārtiņš ir šova “OKartes skatuve” veterāns, jo dalību šovā turpina jau no pirmās sezonas, kur līdz finālam cīnījās kopā ar grupu “4 vēji”. Mārtiņš šova otrajā sezonā vairākkārt plūca laurus iknedēļas koncertos. Skanīgās balss īpašnieks atklāj, ka viņa mērķis šovā bijis sevi parādīt arī kā labu raidījumu vadītāju un ētera balsi, jo, kā zināms, ik vakaru Mārtiņām bija iespēja vadīt “OKartes skatuve” ziņu raidījumus. Mārtiņš ir izpelnījies labas atsauksmes arī no Latvijā atzītiem mūziķiem, kas viņu slavējuši par labu vokālo sniegumu.

Mārtiņš Ruskis šovā “OKartes skatuve”

Marta Ritova, 20 gadi

Šova laikā Marta ir izgājusi cauri īstām ugunskristībām – pārtraukusi attiecības ar savu draugu Klāvu, un pēc tam ļāvusies dēkai ar šova dalībnieku Mārtiņu Ruski. Abu sevišķi draudzīgās attiecības gan pavisam drīz pajuka. Piedaloties jau pirmās sezonas šovā “OKartes skatuve”, Ritova guvusi lielu pieredzi gan muzikālajā ziņā, gan veidojot attiecības ar pārējiem “OKartes skatuve” iemītniekiem. Bijusi arī vairākkārtēja uzvarētāja iknedēļas koncertos.

Marta Ritova šovā “OKartes skatuve”

Oskars Deigelis, 19 gadi

Oskars Deigelis neslēpj, ka nav cerējis tikt līdz finālam. Puisis neskaitāmas reizes sēdies izbalsošanas krēslā, taču, pateicoties lielajam atbalstītāju pulkam, Oskaram izdevies iekļūt finālistu septiņniekā. Pēc fināla jaunietis nekavējoties metīsies mācībās, jo priekšā vidusskolas noslēguma eksāmeni, un šova dēļ sakrājusies kaudze nenokārtotu darbu.

Oskars Deigelis šovā “OKartes skatuve”

Kaspars Blūms–Blūmanis jeb Kašers, 25 gadi

Kaspars jeb Kašers, kā viņu mēdz dēvēt, ir viens no šova “OKartes skatuve” spilgtākajiem dalībniekiem. Kašeram patīk košas krāsas un oriģināla pieeja it visam, ar ko viņš saskaras. Uz šovu Kašers devies arī tāpēc, lai izkāptu no savas komforta zonas, iedvesmotu cilvēkus, iepazītu jaunu pasauli. Arī Kašeram šova laikā nācies vairākkārt sēdēt izbalsošanas krēslos, tomēr skatītāji lēma, ka atraktīvajam puisim jābūt finālā. Kašers bija vienīgais dalībnieks talantu šovā visas sezonas laikā, kuram koncertu repertuāra direktors Guntars Račs reiz piešķīra imunināti, paglābjot viņu no izbalsošanas.

Kašers šovā “OKartes skatuve”

Jānis Buķelis jeb Buks, 31 gads

Šova laikā Bukam gāja kā pa kalniem - te viņš vairākkārt plūca uzvaras laurus, te jau sēdās izbalsošanas krēslā, un reiz pat tika izbalsots. Pateicoties lielajam atbalstītāju pulkam, otrās iespējas koncertā Jānis Buķelis atgriezās šovā, un nu ir nonācis līdz finālam. Viņš noteikti atšķiras jau ar to vien, ka ir dziedošs ugunsdzēsējs, un viņa darba vieta ir Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļa. Buks ir ne tikai kaismīgs rokmūzikas cienītājs, bet arī mīlošs vīrs un tēvs savā ģimenē.

Jānis Buķelis šovā “OKartes skatuve”


Kasjauns.lv Foto: Mārcis Priede