Lingita un citi talantu šova dalībnieki nu ir uz mācību klades vāka!
Šajā mācību gada laikā skolēniem būs iespēja raudzīties uz savu favorītu sejām, kas rotā vākus kladēm. Lūk, tāda izskatās klade ar Lingitas fotogrāfijām.
Slavenības

Lingita un citi talantu šova dalībnieki nu ir uz mācību klades vāka!

Jauns.lv

Pirms mācību gada sākuma skolēniem iespējams iegādāties mācību klades ar TV šova „OKartes skatuve” dalībnieku portretiem. Oskars Deigelis pat paziņojis, ka nu skolēni varēs viņa portretu apzīmēt ar ķiņķēziņiem.

Lingita un citi talantu šova dalībnieki nu ir uz m...

Pasaulē slavenības, kļūstot par dažādu zīmolu un atsevišķu preču reklāmas sejām, saņem miljoniem vērtus līgumus. Piemēram, savulaik par pelnošāko sportisti pasaulē atzītā krievu tenisiste Marija Šarapova pirms dažiem gadiem tenisa kortos nopelnīja „tikai” miljonu, bet, piedaloties reklāmu projektos, gada laikā savu kapitālu palielināja par vairāk nekā 24 miljoniem ASV dolāru. Protams, Latvijā par piedalīšanos reklāmas projektos, sabiedrībā pazīstami ļaudis saņem krietni vien mazākas summas, kas mērāmas no pāris desmitiem līdz dažiem tūkstošiem latu. Bez atlīdzības pašmāju slavenības lielākoties piekrīt reklamēt tikai lietas un pasākumus, kā mērķis ir labdarība.

Šķiet, piepelnīties reklāmas nozarē sākuši arī šova „OKartes skatuve” jaunie talanti Lingita Lina Bopulu, Sandija Vīgante, Oskars Deigelis un Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, kuru sejas šīs vasaras izskaņā redzamas uz kādas izdevniecības tirgotajām skolas kladēm un blociņiem. Portālam kasjauns.lv „okartieši” neslēpj, ka speciālā fotosesijā nav piedalījušies, bet gan izdevēji lūguši, lai talantu šova dalībnieki paši atsūta bildes no sava privātā arhīva. Tādējādi klades ar Deigeļa un Vīgantes attēliem rotā bildes no „OKartes skatuve” koncertiem, Kašers vāku apdrukai iedevis bildes no kādas privātas fotosesijas, savukārt Lingita izvēlējusies pašai tīkamākās fotogrāfijas no vidusskolas izlaiduma.

Talantu šova dalībnieki zināja stāstīt, ka klades un blociņi ar viņu attēliem izdoti eksperimentālā kārtā. Nekāds līgums ar viņiem personīgi noslēgts neesot, bet uz cik ilgu laiku un kādai tirāžai paredzēts viņu atpazīstamību izmantot, atsevišķi pārrunāts neesot. Veikalos „okartiešu” klades un blociņus netirgojot, tos iegādāties varot tikai individuāli pasūtot internetā, kā arī izdevēju rīkotajos izbraukuma tirdziņos, kur klades pārdot par Ls 1, bet blociņus par Ls 0,40. Jaunieši apgalvo, ka projektā piedalījušies brīvprātīgi, bez atlīdzības, saviem atbalstītājiem par prieku.

Daži no „OKartes skatuve” dalībniekiem arī aktīvi reklamē šīs klades. Piemēram, Oskars Deigelis saviem atbalstītājiem sociālajā tīklā draugiem.lv ierakstījis: „Atceros, kā mēdzu bērnībā apzīmēt uz burtnīcām un kladēm esošos cilvēkus. Mīļie skolēni, tagad jūs to varēsiet darīt arī ar mani!”

Klades ar „okartiešu” attēliem

Klades ar „okartiešu” attēliem

 Kasjauns.lv, Foto: draugiem.lv, no privātā athīva