Krievu seriāla zvaigzne Agate Muceniece parāda sevi apakšveļā. FOTO
Slavenības
2012. gada 22. novembris, 04:45

Krievu seriāla zvaigzne Agate Muceniece parāda sevi apakšveļā. FOTO

Jauns.lv

Krievijā populārā jaunā aktrise Agate Muceniece (23) ir dzimusi un augusi Latvijā. Jaunā sieviete nesen kā internetā ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzama tikai apakšveļā. Turklāt Agate ir bērniņa gaidībās.

Seriāla „Slēgtā skola” aktrise un viņas dzīvesbiedrs aktieris Pāvels Prilučnijs šobrīd gaida pirmo mazuli. Pikanto bildi Agate uzņēmusi vannasistabā. Tajā viņa demonstrē augošo vēderiņu un baltu apakšveļu. Jaunā aktrise piedevām fotogrāfijā rāda mēli. Baumo, ka šī draiskā fotogrāfija bijusi Agates sveiciens vīram dzimšanas dienā.

„Slēgtās skolas” aktieru Agates Mucenieces un Pāvela Prilučnija kāzas notikušas absolūtā slepenībā. Svinīgo ceremoniju nav apmeklējuši pat jaunā pāra vecāki. Augustā plašsaziņas līdzekļus sasniedza vēsts, ka abi gaida ģimenes pieaugumu. Bērnam jānāk pasaulē 2013. gada janvārī. Vai pārim gaidāms puisītis vai meitenīte, Agate un Pāvels neizpauž.

Dzīvojusi trūcīgos apstākļos

Agate Muceniece dzimusi Rīgā 1989. gada 1. martā kāda restorāna pavāres un bārmeņa ģimenē. Agatei ir arī vecāka māsa. Lai arī meitenes agri zaudēja tēvu un ģimenei neklājās viegli, Agate allaž atradās publisku pasākumu vidū, dziedot, aizkustinoši skaitot dzejoļus un teātra studijas „Lādīte” nodarbībās sapņojot par lielo skatuvi. Intervijā Krievijas presei uzlecošā zvaigzne nav slēpusi, ka Rīgā dzīvojusi ļoti trūcīgos apstākļos un skolā apsaukāta. „Mēs ar māsu gājām uz skolu vienos džinsos un jaciņā, par ko mūs mēdza apsaukāt par bomžiem. Skolas elitei kontaktēties ar mums bija zem sava goda,” intervijā portālam Sobesednik.ru neslēpj rīdziniece.

Bet tas viņu neatturēja radoši izpausties – jau kopš trešās klases topošā aktrise aktīvi piedalījās dažādos konkursos un ieņēma tajos godalgotās vietas. Pamanāma viņa kļuva arī vizuāli. Četrpadsmit gadu vecumā, fanojot par grupu „Tokio Hotel”, Agate ielika mēlē pīrsingu. Bet no filmas „Rudens Ņujorkā” aizņēmās galvenās varones īso matu griezumu. „Māsa man nogrieza „ezīti”. Sanāca ļoti īsi un neglīti. Tolaik biju „uzsēdusies” uz „Eminema” un ģērbos kā reperis. Tāpēc cilvēki mammai bieži teica – vai, kāds jums skaists dēls! Es dusmojos un, lai uz mani neskatītos kā uz  puisi, sāku koši krāsot acis,” intervijā portālam Sobesednik.ru atceras Agate.

Sapnis par aktrises karjeru

Kļūt par aktrisi bijis Agates bērnības sapnis, lai gan sapratusi, ka praktiski tas nav iespējams. „Mūsu skolā mācījās meitene, kura strādāja modeļu aģentūrā, brauca strādāt uz ārzemēm, par viņu rakstīja žurnālos. Arī es uzdrīkstējos pamēģināt!” stāsta aktrise. Aizgājusi uz aģentūru, pieņemta un sākumā reklamējusi apavus par nieka kapeikām. Bet bijusi priecīga arī par to, naudu atdevusi mammai. „Pēc tam mani uzaicināja strādāt uz Milānu. Var teikt – paveicās. Es tik ļoti gribēju uz Milānu, ka sāku apmāt sevi ar dažādām zīmēm, piemēram, „no sērijas”: ja tagad garām aizbrauks sarkans autobuss, es tikšu Milānā... Un, kad tas pabrauca, no prieka gandrīz situ plaukstas...” neslēpj Agate. Sapņu brīdis pienācis nākamajā dienā pēc vidusskolas izlaiduma. „Pirmo reizi lidoju lidmašīnā, trīcēju no katras vibrācijas un nespēju aizvērt ne acu, kaut visu iepriekšējo nakti nebiju gulējusi,” atceras tobrīd topošā modele, kuras pirmais darbs bijis saistīts ar fotosesiju lielā apavu katalogā.

Gandrīz uz Ķīnu

Modeļu karjeras laikā Agate bijusi Florencē, Romā, Londonā, Seulā un Ēģiptē... „Savukārt apmaiņas programmas ietvaros nokļuvu Vācijā, dzīvoju ģimenē. Tās saimniece bija ķīniete, kura mācīja ķīniski runāt savu trīs gadus veco meitu, un tā valodu mācījos kopā ar bērnu. Pieredze nebija velta – atgriežoties iestājos Latvijas Universitātē studēt ķīniešu filoloģiju, grasījos braukt uz Ķīnu strādāt par tulku.” Bet dzīve brīnumainā kārtā atkal metusi kūleni – negaidīti krustojušies Agates un kādreizējās teātra studijas draugu ceļi. „Viņi grasījās doties uz Maskavu, lai stātos teātra skolā. Arī es nolēmu pamēģināt. Piezvanīju studijas vadītājai, ar kuru nebiju gadus trīs kontaktējusies. Viņa centās mani atrunāt: „Netērē nervus, jo tāpat tur neiestāsies! Citi taču gadiem gatavojas, bet tevi, domā, ņems atplestām rokām?” Lai arī nedaudz apvainojos, nolēmu pamēģināt,” intervijā Krievijas presei atcerējusies Agate.

Dzejoli potenciālā studente iemācījusies vilcienā, bet fabulu – tikai līdz pusei, jo baumojuši, ka uzņemšanas komisija vienalga to līdz galam neklausīšoties. Vēl meitene zinājusi prozas gabalu – latviešu autora pasaku par dzintaru (visticamāk, Imanta Ziedoņa „Dzintaraino pasaku”), ar kuru regulāri uzstājusies skolas konkursos un pēc kuras raudājis pat skolas direktors. „Var teikt, ka šī pasaka ir mans talismans, ko nesu savā sirdī kopš bērnības, tā ir manas dvēseles pasaka,” izteikusies jaunā aktrise. Iestājeksāmenos viņa ieradusies ar minimālo bagāžu. „Bet pirms manis vienai meitenei prasīja, kādus vēl dzejoļus viņa var noskaitīt. Kamēr viņa sauca garu sarakstu, es sēdēju un trīcēju, saprotot, ka man krājumā ir tikai viens dzejolis. Taču man paveicās – mani uzņēma, par spīti dežurantes piebildei, ka nav nekādu cerību, jo grupa jau esot nokomplektēta…”

Mīlestība uz ekrāna un dzīvē

2008. gadā Agate pilnībā pārcēlās uz Maskavu, būdama Krievijas valsts kinematogrāfijas institūta Mihailova kursa studente. Seriāls „Slēgtā skola” ir aktrises debija kinoekrānā. Tajā Agate atveido pazīstamas kinoaktrises sešpadsmitgadīgo meitu Dašu Starkovu – drosmīgu un atbildīgu skolas audzēkni, kura radusi pati izkulties no nepatīkamām dzīves situācijām. Viņu grūti ir samulsināt un ar kaut ko nobaidīt.

Jāpiebilst, ka šīs lomas dēļ Agate kļuva par blondīni, lai gan vienmēr bijusi pārliecināta tumšmate.

Kā zina seriāla skatītāji, Dašas sirds pieder bravūrīgajam Maksimam, kuru atveido Krievijas jauniešu elks Pāvels Prilučnijs. Skolas galvenā sponsora dēls Maksims „Slēgtajā skolā” mācās kopš sešu gadu vecuma un jūtas kā pilntiesīgs šīs vietas saimnieks. Nereti atļaujas rupji izturēties pret skolotājiem. Taču aiz nekaunīgā un samaitātā bagātu vecāku dēliņa maskas slēpjas vientuļš un ievainojams pusaudzis. Tikai pie Dašas puisis rod mīlestību, uzmanību un sapratni, kā viņam tik ļoti trūcis ģimenē. Maksimam abu attiecības ir ļoti svarīgas, viņš baidās zaudēt Dašu, lai gan ārēji to nekādi neizrāda. Spēlējot mīlpilnās attiecības, seriāla galveno lomu atveidotāji – Agate un Pāvels – pērn par pāri kļuva arī dzīvē!

Dzimumdiena asinīs

Krievijas prese Agates dzīvi pielīdzinājusi pelnrušķītes stāstam, „prinča baltā zirgā” lomu, protams, iedalot Prilučnijam. Zinātāji mēļo, ka savu izredzēto izskatīgais aktieris lencis pamazām, bet mērķtiecīgi. Un tikai pēc vairākiem mēnešiem Agate, kurai bijušas stabilas attiecības un pat līgavas statuss, ļāvusies jūtām pret seriāla kolēģi. „Pāvels bija uzstājīgs un visādi izrādīja savas jūtas, tāpēc visbeidzot padevos – iemīlējos,” attiecības komentējusi Agate.

Seriāla pirmās sezonas noslēguma ballītē saldais pārītis darījis zināmu, ka tuvākajā nākotnē grasās precēties un medusmēnesi pavadīt Maldivu salās, bet pirms tam Agate solījusi Pāvelu iepazīstināt ar savu mīļo Rīgu. „Es no Pāvela vēlētos piecus bērnus!” ar jautriem izteikumiem presē tenkotājus ielīksmojusi Muceniece. Pērnā gada novembra sākumā viņa portālā 7days.ru padalījusies ar stāstu, kā savu mīļoto pārsteigusi dzimšanas dienā. Sarunājusi ar draugiem, ka viņi naktī uz 5. novembri mājas kāpņutelpas priekšā uz soliņa noliks torti ar svecītēm. Pierunājusi draugu iziet pastaigāties, un jubilāru mājas priekšā pārsteigusi ne tikai torte un sveicieni, bet arī grandiozs salūts, par ko izpalīdzīgais pulciņš vairākas stundas pavadījis policijas iecirknī... Pievērsiet uzmanību sērijai, kurā Maksims ir redzams asinīm noplūdušu seju! Šīs ainas ir filmētas aktiera 24. dzimšanas dienā, kurā viņš dāvanā no seriāla kolēģiem saņēma milzu kūku, greznotu ar „Slēgtās skolas” ģerboni. Protams, stāvēdams atbaidošā grimā, kas presei nekavējoties lika pajokot, ka Pāvels dzimšanas dienu bijis spiests atzīmēt ar sasistu seju...

Pāvela vārdu ietetovē „Krēslas” aktrise

Abiem jauniešiem, lai arī tikai nedaudz pāri divdesmit, šīs nav pirmās nopietnās attiecības. Agate pirms Pāvela ienākšanas savā dzīvē jau bijusi līgavas kārtā. Viņas iepriekšējais draugs gan Krievijas mediju uzmanības lokā nav nonācis. Bet to nevar teikt par Pāvelu. Viņa izredzētā bijusi Nikija Rīda (!) – kino skatītājiem labi zināmā Rozālija no vampīrsāgas „Krēsla”! Kā abi satikās un iemīlējās, krievu medijos gan tiek apcerēts dažādi. Vieni apgalvo, ka Pāvels un Nikija iepazinušies Amerikā, kad Krievijas aktieris, students būdams, bijis „aizkūlies” viesizrādēs. Savukārt citi – ka abu iepazīšanās notikusi Maskavā, kur Nikija apciemojusi savu draudzeni amerikānieti. Viņas dēļ Pāvels it kā pametis mācības augstskolā. Lai vai kā tiek „ieskicēts” attiecību sākums, turpinājumā gan visi ir vienisprātis, norādot, ka abu starpā uzdzirksteļojusi mīlestība no pirmā acu skatiena. Nikija pat krievu burtiem uz plaukstas pamatnes ietetovējusi mīļotā uzvārdu. Taču beigu beigās mīlestība nav spējusi pārvarēt attāluma šķēršļus un jaunieši pašķīrušies. Pagājušā gada oktobrī Nikija apprecējās ar amerikāņu mūziķi, šova „American Idol” finālistu Polu Makdonaldu, mēnesi pēc laulībām likvidējot arī nodevīgo tetovējumu, sakot, ka ar to cenšoties izdzēst no savas dzīves attiecīgo periodu. Fani pārsprieda, ka pie tetovējuma vainojams kāds krievu „baletdejotājs”... Interesanti, ka Agati Pāvels salīdzina ar Nikiju, atklājot, ka „Muceniecei acīs bijis tikpat draisks mirdzums, kāds bijis Nikijai, kas licis viņam pazaudēt galvu”.

Pāvels Prilučnijs dzimis Kazahstānā. Māte strādājusi par horeogrāfijas pasniedzēju,  tēvs bijis bokseris. Lai zēnam nebūtu laika dažādām ielas muļķībām, vecāki Pāvelu nodarbinājuši gan mūzikas, gan deju un sporta skolā. Četrpadsmit gadu vecumā topošais aktieris kļuva par sporta meistaru boksā, taču pēc smaga smadzeņu satricinājuma nolēma no šā sporta veida atvadīties. Lai arī sākumā horeogrāfija nelikās diez ko vīrišķīga nodarbe, tā Pāvelu aizrāva līdz 16 gadu vecumam. Ja vien nebūtu tēva bojāejas, jaunietis droši vien būtu studējis dejas mākslu. Taču, tā kā mācībām vajadzēja daudz naudas, bet lieku līdzekļu ģimenē nebija, Pāvels kļuva par Novosibirskas valsts teātra skolas Aktieru fakultātes studentu. 2010. gadā viņš beidza Krievijas Teātra mākslas akadēmiju.

Kasjauns.lv, žurnāls "Rīgas Viļņi”/Foto: Instagram, Bulls Press, no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva