Dons, rakstot jauno albumu, aizrāvies ar šahu. FOTO
Dons ar savu jauno albumu „Signāls”, kā vāciņš atgādina šaha laukumu. Un ne velti, jo Dons aizrāvies ar šaha spēli.
Slavenības
2013. gada 21. maijs, 05:45

Dons, rakstot jauno albumu, aizrāvies ar šahu. FOTO

Jauns.lv

Mūziķis Dons (Artūrs Šingirejs) laidis klajā savu nu jau trešo soloalbumu „Signāls”. Albuma prezentācijā mūziķi apsveica draugi un kolēģi, bet pats Dons portālam Kasjauns.lv atklāja savu jauno aizraušanos.

Albuma visu desmit dziesmu mūzikas autors ir Dons, bet teksta autors - Ingus Bērziņš. Albuma dizaina autors ir Guntars Ošenieks, un albuma vāciņš ir kā melnbalts šaha laukums. Izrādās, ka tam ir arī savs iemesls. „Jūtos lieliski, gluži kā dzimšanas dienā! Īsti svētki, jo beidzot īstenota šī iecere,” albuma prezentācijas svētkos Vecrīgas kafejnīcā priecīgs bija Dons, sakot, ka jau jūlijā ķeršoties pie nākamā albuma ierakstīšanas – tik daudz jaunu dziesmu viņam tapušas. Bet, vaicāts, kā tad atpūtīsies līdz jūlijam, Dons atbildēja, ka uzstāšoties koncertos, braukšot pie jūras ēst butes un spēlēšot šahu!

Jā, tik tiešām šahs ir Dona lielā aizraušanās. „Patiesībā viss šis albums tapa, spēlējot šahu. Spēlēju to ļoti nopietni un pat apmeklēju Rīgas šaha skolu,” portālam Kasjauns.lv atklāja Dons. Taujāts, kādi panākumi, viņš pasmaidīja: „Kā kuru dienu. Dažreiz uzvaru, dažreiz zaudēju. Viss atkarīgs no pretinieka. Bet mans skolotājs teic, ka pašreiz esmu 3. sporta klases līmenī. Taču man patīk spēlēt šahu ne jau tāpēc, lai gūtu titulus vai sasniegtu meistara līmeni, bet gan – spēlēju prieka pēc. Šahs mani aizrauj, tā ir aizraujoša spēle – katram sava armija, ko vest cīņā. Ja agrāk spēlējos ar zaldātiņiem, tagad ar šaha figūrām.”

Video: Dons - „Signāls”

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica

Tēmas