Sekss vairs nav nepieciešams. Pietiek ar jaudīgu datoru. VIDEO
Pat ļoti veiksmīga alternatīva bērnam! Smaidīs, priecāsies, sarunāsies, bet nediedelēs naudu konfektēm. Un, ja apnīkst, vienmēr taču var uzspiest pogu “OFF”!
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 28. augusts, 11:54

Sekss vairs nav nepieciešams. Pietiek ar jaudīgu datoru. VIDEO

Jauns.lv

Pavisam nesen klajā nāca filma ar Džonija Depa līdzalību. Slavenais aktieris, pirms miršanas, lejuplādēja savu apziņu datorā. Un kāpēc jāuzņem tik vecmodīgas filmas?

Kamēr Džonijs Deps cenšas no kinoteātru ekrāniem pārsteigt cilvēkus ar nākotnes vīziju par mākslīgo intelektu, tikmēr viens sārtvaidzis bērnelis jau visnotaļ apmierināts dzīvojas laboratorijas datorā.

Cik saprotama ir šāda tieksme radīt makslīgu bērnu. Sekss taču ir tik apgrūtinoši! Vispirms jau jānoliek viedtālrunis vai planšetdators vismaz uz pāris minūtēm. Un tad vēl tās fiziskās pūles.

Oklendas universitātes animāciju tehnoloģiju laboratorijas līdzstrādnieki apvienojuši kvalitatīvu meitenītes 3D animāciju ar cilvēka psihobioloģisko algoritmu. Nu jau trešā mākslīgā intelekta versija tiek testēta un pseido bērna atīstība ir veiksmīga.

Meitenīte, gluži kā īsts bērns, spēj izrādīt visas cilvēkiem pazīstamās emocijas. Viņa spēj reaģēt uz pazīstamām lietām un apgūt jaunas, tādejādi pilnveidojoties tieši tāpat, kā reāls cilvēkbērns.

Kiberradījums uz pasauli verās ar web kameras acīm un dzird ar mikrofonu palīdzību. Pagaidām mazā datormeitenīte ieguvusi universālu apzīmējumu Baby X, taču gan jau ar laiku katrs pseido vecāks varēs savam pseido bērnam izdomāt vārdu pēc patikas, Gluži, kā tas šobrīd tiek darīts ar mākslīgajiem bēbīšu aizstājējiem – gumijas lellēm.

Baby X savā attīstības procesā

Kasjauns.lv, Foto: publicitātes foto