Smile Taxi izceļas Eirāzijas taksometru forumā
Bizness un ekonomika
2014. gada 7. novembris, 20:09

Smile Taxi izceļas Eirāzijas taksometru forumā

Jauns.lv

Ar grandioziem panākumiem 2. starptautiskajā taksometru forumā Sanktpēterburgā startējis Latvijas taksometru uzņēmums Smile Taxi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Smile Taxi, kas Rīgas ielās izceļas ar savu dzelteno krāsojumu un smaidiņu uz motora pārsega, šogad pārstāvēja mūsu valsti vienā no ievērojamākajiem pasaules taksometru īpašnieku salidojumiem Krievijas kultūras mekā Sanktpēterburgā. „Mēs bijām galvastiesu pārāki par visiem,” atzīst uzņēmuma valdes loceklis Aleksejs Ignatjevs.

Smile Taxi pašā centrālajā vietā

Aleksejs Kas Jauns stāsta, ka tieši Smile Taxi no Latvijas firmām bija tie, kas kopā ar pasaulē slaveno Austrijas taksometru aprīkotājfirmu Hale International forumā prezentēja mūsu valsts taksometru saimniecību un austriešu novatoriskos izgudrojumus. „Uz salidojumu aizbraucām paši saviem spēkiem – izmantojām mūsu jaunāko taksometru, kuram izbraucot uz spidometra bija nulles. Forumā saņēmām tikai un vienīgi uzslavas. Vēl vairāk – mēs izpelnījāmies to, ka mūsu taksis stāvēja pašā centrālajā vietā. Salidojums notika viesnīcā Crowne Plaza, kur dažādu valstu taksometri bija izvietoti viesnīcas iekštelpās, savukārt mūsu mašīna atradās pie viesnīcas centrālās ieejas un bija aplūkojama ne tikai foruma dalībniekiem, bet arī visiem garāmgājējiem un interesentiem,” teic Aleksejs. Arī viesnīcā bija izvietots Smile Taxi un Hale International kopīgais stends ar visu taksometriem nepieciešamo modernāko aprīkojumu.

Visi sit uz pleca

Aleksejs uzsver, ka tik lielā taksometru forumā viņš piedalījies pirmo reizi. To apmeklējuši arī dažādu valstu parlamentu un valdību pārstāvji. „Tur piedalījās neskaitāmas valstis no Eiropas un Āzijas. Pasākuma dalībnieku vidū bija gan auto dīleri, gan taksometru firmas un taksometru aprīkotāji no Austrijas, Itālijas, Krievijas, Kazahstānas, Turkmenistānas un citām valstīm. Forums jau ir tā vieta, kur paskatīties, ko citi piedāvā, un parādīt, kādi izskatāmies mēs. Ja vērtē forumu, nav noliedzams, ka mūsu automašīna un stends noteikti bija visapmeklētākais, un tieši mēs saņēmām visvairāk uzslavu par savas jomas attīstību. Bijām vismaz galvastiesu pārāki par citiem foruma dalībniekiem. Būtībā visu valstu pārstāvji nāca mums klāt un interesējās par dažādiem ar modernizāciju saistītiem pasākumiem. Spējām tik atbildēt uz visiem jautājumiem,” ar prieku atceras Aleksejs.

Krievijā saskaras ar nelikumībām

Smile Taxi valdes loceklis teic, ka uz pasākumu līdzi bija paņēmis arī Baltic Taxi pārstāvi ............, kurš jau salidojuma laikā viņam paziņojis, ka nākamgad tieši Baltic Taxi centīsies nokļūt šajā Eirāzijas taksometru forumā. „Kā jau Latvijas pārstāvji mēs visu pasākuma laiku turējāmies kopā. Daudz, protams, bija darba, iepazīstinot pasaules valstis ar mūsu paveikto taksometru attīstības jomā, bet tas bija patīkams darbs, kuru varēju veikt ar lepnumu,” teic Aleksejs.

Viņš uzreiz piebilst, ka, izmantojot gadījumu, ka darba lietās atrodas Krievijas kultūras citadelē Sanktpēterburgā, vienu vakaru devies uz teātri. „Starp citu, uz teātri braucu ar taksometru un uzreiz piedzīvoju tādu lietu, kas Smile Taxi nav iespējams. Proti, izsaucu uz viesnīcu taksometru, aizbraucu uz teātri, samaksāju 700 rubļu. Galapunktā šoferis interesējās, vai atpakaļ arī braukšu. Kad sacīju, ka jā, viņš teica, lai nevienam citam nezvanu, tikai viņam un pa tiešo. Tad viņš, apejot likumu un apšmaucot savu saimnieku, varēšot man uz savu roku iedot atlaidi,” stāsta Aleksejs.

Pārvedīs mājās pat tad, ja nezini, kur atrodies

2002. gadā izveidotais uzņēmums Smile Taxi pēdējos gados ieguldījis daudz līdzekļu savas darbības kvalitātes pasākumos, kļūstot par vienu no modernākajiem pašmāju taksometru uzņēmumiem. Lai arī pārsvarā Smile Taxi orientējas uz biznesa klientiem, proti, uzņēmumu darbinieku apkalpošanu, ikkatrs iedzīvotājs, kuram nepieciešams laikā un bez starpgadījumiem nokļūt no punkta A punktā Z, var izmantot šā uzņēmuma „smaidīgos takšus”.

Kā uzsver Smile Taxi pārstāvis Aleksejs Ignatjevs, tieši pēdējos gados, ievērojot Eiropas standartus, Latvijas iedzīvotāju prasības un vēlmi būt progresīvākajam taksometru pakalpojumu sniedzēju uzņēmumam, firma sadarbojas ar taksometru modernizācijas biznesā labi zināmo Austrijas kompāniju Hale Electronics. Austrieši dzeltenās Toyota aprīkojuši ar tiešām visu, kas mūsdienu sabiedrībā nepieciešams, lai autovadītājam un pasažieriem nebūtu iemesla strīdēties, ka viens apšmaucis otru vai otrie nepieklājīgi maz grib samaksāt pirmajam. Arī Valsts ieņēmumu dienests, kas taksometru firmas tur gana īsā pavadā, Smile Taxi gadījumā saņem nesagrozītu informāciju par veiktajām darbībām, tā izslēdzot iespēju negodīgām rīcībām. „Ir, protams, mūsu taksometru pastāvīgajiem klientiem dažādas atlaides, iespējas ierobežot biznesa karšu izmantošanas laiku, braucienu limitu, un ar jauno aprīkojumu varam izdarīt pat tādas lietas, ka gadījumā, ja klients, piemēram, atrodas meža vidū un viņam nepieciešams taksometrs, ar GPS palīdzību mēs viņu varam atrast un nogādāt, kur vajag,” atzīst Aleksejs Ignatjevs.

Edmunds Spalva / Foto: no Alekseja Ignatjeva privātā arhīva