foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Par LTRK prezidentu ievēl Aigaru Rostovski
Aigars Rostovskis.
Bizness un ekonomika
2024. gada 22. marts, 13:40

Par LTRK prezidentu ievēl Aigaru Rostovski

Jauns.lv

Šodien notikušajā Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) biedru sapulcē LTRK prezidenta amatā uz ceturto termiņu nākamajiem trim gadiem pārliecinoši tika pārvēlēts Aigars Rostovskis un ievēlēta jauna padome.

LTRK biedru sapulcē prezidenta amatam bija viens kandidāts – esošais LTRK prezidents Aigars Rostovskis. Sapulcē kopumā piedalījās 293 uzņēmumu, kurā, atbalstot A. Rostovska pārvēlēšanu, tika atdotas 281 balsis, līdz ar to A. Rostovskis ar pārliecinošu biedru balsu vairākumu Prezidenta amatā pārvēlēts uz ceturto termiņu nākamajiem trim gadiem.

Uzrunājot biedrus, Aigars Rostovskis pauda: “Pirmkārt, vēlos izteikt pateicību visiem LTRK biedriem par atbalstu un iespēju vadīt Latvijas lielāko uzņēmumu organizāciju nākamos trīs gadus. Lai gan ārējie apstākļi nav viegli, ar ģeopolitisko neskaidrību, Ukrainas karu un ekonomikas sabremzēšanos, mums ir jāpieliek visas pūles, lai stiprinātu LTRK. Mēs atbalstīsim biedrus eksporta darbībās un fokusēsimies uz privātā kapitāla interešu aizstāvību, kā arī uz LTRK pakalpojumu klāsta paplašināšanu un uzlabošanu, tāpat arī uz starptautiskajām aktivitātēm. Valstiskā līmenī mūsu galvenais uzdevums ir būtiski samazināt birokrātiju, kas neprasa naudu, bet gan politisko gribu.”

Saskaņā ar LTRK statūtiem, LTRK prezidenta kompetencē ietilpst LTRK reprezentācija valsts un pašvaldību iestādēs, starptautiskajās organizācijās un citās institūcijās, Valdes izvirzīšana Padomei ievēlēšanai, Biedru sapulces atklāšana, Padomes sēžu sasaukšana un vadīšana, līgumu slēgšana ar Valdes locekļiem LTRK vārdā. Prezidenta prombūtnes gadījumā pienākumus pilda kāds no viceprezidentiem.

Aigars Rostovskis (PhD) papildus Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidenta amatam kopš 2024. gada 1. janvāra,  pilda Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas  (Eurochambres) prezidenta vietnieka amatu.  Ir Junior Achievement Latvia (JAL) padomes priekšsēdētājs, SIA "Biznesa augstskola Turība" īpašnieks un dibinātājs.

Līdztekus prezidentam sapulcē ievēlēta jauna LTRK padome, kurā nākamos trīs gadus darbosies:

Normunds Bergs, SAF Tehnika; Andris Kozlovskis, DEPO DIY; Arkādijs Suškins, Cēsu uzņēmēju klubs; Māris Simanovičs, Eco Baltia; Andris Kalniņš, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija; Ģirts Rungainis, Paradox Holdings; Edvīns Bērziņš, Juridiskā koledža, Inga Zemdega-Grāpe, Nemo; Lienīte Skaraine, PROinvest; Elīna Rītiņa, TET; Mārtiņš Tiknuss, GatewayBaltic; Dāvis Vītols, Latvijas Alkohola nozares asociācija; Aldis Gulbis, Dati Group; Ivars Eniņš, Mašīnbūves un Metālapstrādes Rūpniecības asociācija; Imants Martinsons, Biedrība “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” Andis Araks, Kurzemes investīciju fonds; Imants Kanaška, Jelgavas ražotāju un tirgotāju asociācija; Ivo Dembovskis; Vides projektu studija; Zane Driņķe, Biznesa augstskola Turība; Jurģis Ābele, VRPB; Ervīns Lasmanis, Ķekavas novada uzņēmēju padome.

Padome ievēlē un atsauc valdi, uzrauga valdes darbu, saskaņo tādu līgumu slēgšanu, kuri pārsniedz valdei noteikto limitu, apstiprina LTRK stratēģiju un budžetu, ievēlē viceprezidentus, izšķiras par LTRK pozīciju tajos gadījumos, kur LTRK kompetenču padomēm, komitejām un/ vai biedru grupām ir būtiski atšķirīgi viedokļi, izlemj par komiteju izveidošanu vai slēgšanu, pieņem citus lēmumus atbilstoši statūtiem. LTRK Padome sastāv no 18 līdz 22 Padomes locekļiem, to starpā - LTRK prezidenta un prezidenta vietniekiem - viceprezidentiem. LTRK Padomes sastāvā tiek ievēlēti pa vienam pārstāvim no katras Kompetenču padomes (kopā 13 kandidāti), savukārt padomes locekļi uz atlikušajām vietām tiek ievēlēti no brīvā saraksta, uz kuru bija pieteikušies 21 kandidāts.