foto: Shutterstock
Uzņēmuma izaugsmes virzītājspēks - talantīgi un mērķtiecīgi darbinieki
Bizness un ekonomika
2023. gada 11. septembris, 05:07

Uzņēmuma izaugsmes virzītājspēks - talantīgi un mērķtiecīgi darbinieki

Reklāmas projekts

Darbinieki ir neaizstājama uzņēmuma bagātība un dzinulis, kas virza uzņēmumu procesu progresu un inovācijas uz priekšu. “Maxima Latvija” ir lielākais darba devējs valstī, kas nodarbina vairāk nekā 6000 darbiniekus 240 dažādās profesijās un 19 departamentos visā Latvijā. Noteikti varam apgalvot, ka mūsu darbinieki, ar savu unikālo pieredzi un prasmēm, veido spēcīgu pamatu organizācijas veiksmīgai darbībai un turpmākai izaugsmei.

Apzināmies, cik būtiski ir nepārtraukti rūpēties par to, lai mūsu uzņēmums būtu darbavieta, kur darbinieki jūtas laimīgi un saredz iespējas gan personīgajai, gan profesionālajai izaugsmei. Ņemot vērā, cik daudz dažādu profesiju pārstāvjus apvienojam vienā uzņēmumā, iespējas ir atslēgvārds katra izaugsmei. Neskatoties uz to, ka daudziem “Maxima Latvija” saistās tikai ar veikaliem, uzņēmums sniedz ļoti plašas darba iespējas gan IT, gan biznesa analītikā un finansēs, gan loģistikā un personāla vadībā.

Jebkuram cilvēkam gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē ir svarīgi nepārtraukti iet uz priekšu un apgūt kaut ko jaunu. Tas sniedz gandarījumu un piepildījuma sajūtu pašam cilvēkam. “Maxima Latvija” personāla direktore Inga Šeninga norāda: “Vislielākā vērtība mūsu uzņēmumā ir mūsu darbinieki, tāpēc vēlamies, lai katrs darbinieks ne vien justos piederīgs un atzīts, bet arī redzētu iespējas savas personīgās un profesionālās izaugsmes ceļā. Mūsu uzņēmuma vērtību un panākumu pamatā ir ne tikai tehnoloģijas vai produkti, bet arī mūsu cilvēki. Viņu talants un mērķtiecība ir tas, kas ļauj stiprināt mūsu konkurētspēju un radīt jaunas iespējas gan viņiem pašiem, gan uzņēmumam kopumā.”

Darbinieka emocionālo labsajūtu neveido tikai praktiskie labumi vai ikdienas pienākumi, vai komunikācija ar kolēģiem – liela nozīme ir arī izaugsmes faktoram.“Maxima Latvija” ir ļoti atvērta vide darbiniekiem, kuri ir gatavi pieņemt izaicinājumus un arī augt uzņēmuma iekšienē. Tā, piemēram, gada laikā vairāk kā 800 darbinieki uzņēmumā pēc savas vai vadītāja iniciatīvas pārkvalificējas uz kādu citu amatu un turpina karjeru ar jaunu motivāciju. 

Lielisku izaugsmi var piedzīvot arī atverot blakus durvis un izmēģinot spēkus citā nozarē, profesijā, vai citā departamentā. Tā ir liela pievienotā vērtība gan uzņēmumam, gan pašam darbiniekam un galvenais ieguvums ir uzņēmuma darbības procesu izpratne un pārzināšana, kā arī jaunas zināšanas un kompetenču stiprināšana. “Maxima Latvija” kolēģu pulkā ir neskaitāmi veiksmes stāsti kā no pārdevēja veikalā var kļūt par tirdzniecības departamenta kolēģi birojā, vai no kasiera par veikala direktoru. Tāpat ir kolēģi, kas savu izaugsmes stāstu ir sākuši tieši nomainot jomu – no tirdzniecības pārejot uz mārketingu, vai no kvalitātes departamenta uz pārtikas ražošanas jomu. 

Viens no “Maxima Latvija” darbības principiem ir “Sāc pirms esi gatavs!”, un tieši tas nostrādā, kad ir jāpieņemjauni izaicinājumi un jāizkāpj no komforta zonas, lai dotos pretī karjeras izaugsmei. Lai kurā jomā darbinieks strādātu, vienmēr ir iespēja izdarīt pussolīti vairāk nekā no viņa tiek sagaidīts, tāpēc savos darbiniekos allaž esam novērtējuši pozitīvu attieksmi un vēlmi sevi pierādīt. Darbinieka attieksme ir svarīgs faktors, jo jebkuras prasmes var iemācīties, bet tieši iniciatīva un aktīva darbība paver iespējas tikt pamanītam un augt. 

Izaugsmes iespējas “Maxima Latvija” ir ikvienam un darbinieki to arī novērtē, kā arī apzinās. Protams, nešaubīgi, vadītāju uzdevums ir “pamanīt” iespējas, kuras darbinieks var izmantot, lai pēc iespējas vērtīgāk izmantotu savas profesionālās zināšanas un gūtu pieredzi. "Maxima Latvija" komandā, kur strādā dažādu jomu pārstāvji, mēs apzināti veidojam vidi, kurā darbinieku talanti var pilnvērtīgi izpausties un attīstīties.Tāpēc mēs ticam, ja darbinieks būs gatavs izaugsmei un jauniem izaicinājumiem – rezultāts noteikti būs lielisks.