foto: ZUMAPRESS.com
Uzmanību visiem, kas lieto "Google"! Tiks dzēsti "Gmail" un "Photos" konti
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 18. maijs, 10:12

Uzmanību visiem, kas lieto "Google"! Tiks dzēsti "Gmail" un "Photos" konti

Jauns.lv

"Google" paziņojusi par nozīmīgu atjauninājumu, kura rezultātā tūkstošiem — iespējams, pat miljoniem kontu tiks neatgriezeniski izdzēsti, ja tie nav izmantoti kopš 2021. gada.

Ģenerālā tīrīšana ietvers "Gmail", "Drive" un "Photos" kontus, kas nav izmantoti vai, kuru lietotāji nav pierakstījušies vismaz divus gadus.

Ziņojumā, kurā tika paziņots par atjauninājumu, "Google" norādīja, ka jaunā politika galvenokārt ir drošības apsvērumu dēļ, jo vecāki konti parasti ir neaizsargātāki pret tādiem draudiem kā surogātpasts, pikšķerēšanas krāpniecība un kontu nozagšana. 

“Mūsu iekšējā analīze liecina, ka pamestiem kontiem ir vismaz 10 reizes mazāka iespējamība, ka tiks iestatīta divpakāpju verifikācija nekā aktīvajiem kontiem,” teikts ziņojumā.

"Tas nozīmē, ka šie konti bieži ir neaizsargāti, un, tiklīdz konts ir uzlauzts, to var izmantot jebkam, sākot no identitātes zādzības līdz nevēlama vai pat ļaunprātīgam saturam, piemēram, surogātpastam." 

Politika attieksies tikai uz personīgajiem kontiem, un tie, kas saistīti ar organizācijām, piemēram, skolām un uzņēmumiem, netiks dzēsti. 

Tehnoloģiju gigants paziņoja, ka atjauninājums būs spēkā no šīs nedēļas, tomēr neviens konts netiks dzēsts līdz 2023. gada decembrim.

"Mēs izmantosim pakāpenisku pieeju, sākot ar kontiem, kas tika izveidoti un nekad vairs netika izmantoti," rakstīja Google. 

“Pirms konta dzēšanas mēs nosūtīsim vairākus paziņojumus gan uz konta e-pasta adresi, gan atkopšanas e-pasta adresi (ja tāda ir sniegta) līdz dzēšanai,” teikts ziņojumā. 

Lietotāji var izvairīties no kontu dzēšanas, tikai lasot uz kontu nosūtīto e-pasta ziņojumu vai skatoties "YouTube" videoklipu caur savu "Google" kontu.