Maljorka – ideāls galamērķis romantiskam ceļojumam divatā
Tūrisms
2023. gada 17. aprīlis, 06:51

Maljorka – ideāls galamērķis romantiskam ceļojumam divatā

Reklāmas projekts

Spānijai piederošā Maljorkas sala piedāvā plašas atpūtas iespējas – no laiskošanās pludmalē līdz kultūras dzīves, arhitektūras un dabas baudīšanai. Lasi tālāk un uzzini, kāpēc tieši Maljorka ir izcili piemērota romantiskam ceļojumam!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceļojumi uz Maljorku – noderīga informācija

Maljorka ir lielākā no Spānijai piederošajām četrām Baleāru salām, kas atrodas Vidusjūrā un piedāvā patīkami siltu klimatu un satriecošas ainavas. Salas krasta līnijas garums ir vairāk nekā 500 kilometru – tātad pludmaļu pietiks visiem aktīvākas un laiskākas atpūtas cienītājiem. Klinšainais reljefs veido skaistus līčus, kas kļūst par gleznainu fonu daudzajām pludmalēm. Daļa līču pieejami tikai no jūras, padarot to ieskautās pludmales par neskartiem paradīzes stūrīšiem.

Saule Maljorkā spīd 300 dienas gadā. Visaktīvākā tūrisma sezona ir no maija līdz septembra beigām, kad temperatūra ir ap 30 grādiem, taču patīkama gaisa un ūdens temperatūra ir arī rudenī, kad savukārt tūristu ir mazāk. Tāpēc Maljorka oktobrī ir lieliska ideja romantiskam ceļojumam divatā. Salas dienvidu daļa ir karstāka un sausāka, tieši tur atrodas daudzas skaistākās pludmales un līči.

Šīs salas tūrisma infrastruktūra ir labi attīstīta, kas nozīmē, ka ir plaša viesnīcu izvēle, augsta līmeņa serviss un daudzveidīgi atpūtas piedāvājumi. Salas galvenā pilsēta ir Palma jeb Palma de Maljorka, kas piedāvā ne vien interesantus arhitektūras objektus un kultūras pasākumus, bet arī aizraujošu naktsdzīvi, paelju un gardās spāņu tapas.

Atpūta Maljorkā – bagātīgas izvēles iespējas

Maljorka ir gana liela, tās reljefs un dabas apstākļi daudzveidīgi, savukārt senā vēsture – no feniķiešiem un romiešiem līdz pat arābiem un spāņiem – atstājusi salā daudz interesantu liecību, tāpēc ikvienu dienu iespējams pavadīt atšķirīgā noskaņā. Taču skaistās pludmales piedāvā arī vienkārši baudīt jūru un sauli, nepārblīvējot dienas plānu un ļaujot sev atslābt. Ne velti Maljorku savulaik mēdza dēvēt par “miera salu” – pat globālā tūrisma apstākļos daudzviet uz salas šis miers vēl aizvien jūtams.

Ko Maljorkā noteikti vajadzētu apskatīt? Lūk, daži ieteikumi no plašā klāsta:

  • Savulaik romiešu dibinātā Palma de Maljorka – gan tās vecpilsēta, gan slavenā katedrāle un karaliskā pils, kā arī promenāde.
  • Gleznainais, 14. gadsimtā būvētais Valjdemosas ciemats kalnainajā Serra de Tramuntana reģionā salas ziemeļrietumos.
  • Formentora rags – Maljorkas tālākais ziemeļu punkts, kas piedāvā fantastiskus skatus.
  • Mandeļkoki ziedēšanas laikā – salas zemākā, auglīgā vidiene februārī piedāvā iespēju pieredzēt brīnumskaistu skatu, turklāt laikā, kad Latvijā vēl ciešam no bezgala garās ziemas.
  • Unikālu pieredzi var gūt Pūķa alās (Cuevas del Drach), kas atrodas salas dienvidaustrumos: izgaismoti stalaktīti, stalagmīti, pazemes ezers un pat iespēja dzirdēt koncertu pazemē.
  • Viena no skaistākajām Maljorkas pludmalēm – Es Trenc pludmale salas dienvidu daļā. Īpaši piemērota romantiskiem ceļojumiem, jo atrodas dabas parka teritorijā un ir salīdzinoši mazāk tūrisma skarta.

Salas skaistās ainavas, pludmales, romantiskās ostas un gleznainie kalnu ciematiņi ir kā radīti ceļojumam divatā – jau kopš 19. gadsimta, kad romantisku paradīzi šeit atrada slavenais komponists Frideriks Šopēns un rakstniece Žorža Sanda.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Maljorka – ko ņemt vērā, dodoties turp?

Ceļošana uz Spāniju, tostarp uz tai piederošajām salām, arī Maljorku, ir ļoti populāra. Latvijas pilsoņi un nepilsoņi var ieceļot Spānijā bez vīzas, tiešie reisi uz Maljorku ļauj nokļūt tur ātri un ērti. Visvairāk var redzēt, noīrējot mašīnu un dodoties braucienos pa dažādajiem salas reģioniem.

Lai uzzinātu labākās apmešanās vietas, noteikti vērts apjautāties tiem, kas jau bijuši salā un ko jau savaldzinājusi Maljorka – atsauksmes aizvien ir nozīmīgas, lai pieņemtu lēmumu, piemēram, par viesnīcas izvēli. Savukārt mājup Maljorka ļauj atgriezties ne vien ar izvēdinātu galvu, romantisku noskaņu un skaistām atmiņām, bet arī ar noderīgiem un elegantiem pirkumiem: sala slavena ar savu apavu industriju, pērlēm, kā arī stikla izstrādājumiem.

Tēmas