Planšetdatoru tirdzniecība pasaulē pērn sarukusi otro gadu pēc kārtas
"Apple Inc." ceturtajā ceturksnī pārdevis 13,1 miljonu planšetdatoru "iPad", kas ir par gandrīz 19% mazāk nekā pirms gada.
Bizness un ekonomika
2017. gada 3. februāris, 17:53

Planšetdatoru tirdzniecība pasaulē pērn sarukusi otro gadu pēc kārtas

Jauns.lv

Pērn pasaulē piegādāto planšetdatoru skaits samazinājies par 15,6%, tādējādi reģistrēts kritums otro gadu pēc kārtas, liecina tirgus izpētes kompānijas "International Data Corp." (IDC) apkopotā informācija.

Pagājušajā gadā pasaulē piegādāti 178,4 miljoni planšetdatoru, bet ceturtajā ceturksnī to tirdzniecības apjoms sarucis par 20% - līdz 52,9 miljoniem vienību.

Analītiķi norāda, ka liela daļa patērētāju novēršas no tradicionālajiem planšetdatoriem, lai izvēlētos krietni daudzpusīgākas ierīces ar atdalāmām tastatūrām, kuras iespējams kategorizēt gan kā planšetdatorus, gan personālos datorus.

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." šonedēļ ziņoja, ka tas ceturtajā ceturksnī pārdevis 13,1 miljonu planšetdatoru "iPad", kas ir par gandrīz 19% mazāk nekā pirms gada, taču pietiekams apjoms, lai saglabātu līderpozīcijas šo ierīču tirgū.

IDC vēsta, ka "Apple" un "iPad" tirgus daļa veido 24,7%.

Savukārt Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics" ar piegādātiem vairāk nekā astoņiem miljoniem planšetdatoru ieņem otro vietu.

Trešo vietu ieņem interneta tirdzniecības gigants "Amazon", kas piegādājis 5,2 miljonus ierīču.


LETA / Foto: Shutterstock