Zināms pirmais "Gada motocikla" laureāts - tautai patīk amizantais tricikls. FOTO
No jaunākajiem motociklu modeļiem šis tricikls šķiet varenākais daudziem kurzemniekiem, tostarp Kristus līgavām. Viņu simpātijas gan neietekmēšot žūrijas balsojumu, kuram mocītim jākļūst par Latvijas Gada motociklu.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 17. maijs, 01:34

Zināms pirmais "Gada motocikla" laureāts - tautai patīk amizantais tricikls. FOTO

Jauns.lv

Sestdien noslēgusies "Latvijas Gada Motocikls 2015" izbraukuma sesija, kas notika Kurzemē, Jūrkalnē. No 15. līdz 16.maijam konkursa "Latvijas Gada motocikls 2015" žūrija vērtēja 19 dažādu modeļu un stila motociklus, kā arī iedzīvotājiem bija iespēja izteikt simpātijas sev tīkamākajam braucamajam.

Šāds konkurss Latvijā un, iespējams, pat Eiropā ir vienīgais, kas tik lielā apjomā popularizē jaunus motociklus, iepazīstina sabiedrību ar ekspertu un entuziastu viedokļiem. Šogad konkursa dalībnieku ir mazāk (jo mazāk arī jaunu modeļu tirgū), bet gaidāma interesanta spēkošanās apakškategorijās, proti, ir ieteikti vairāki multifunkcionāli motocikli. Žūrijas sastāvā ietilpst gan aktīvi motobraucēji, gan labi pazīstami motosportisti. Žūrijā kopumā ir 12 tehnisku nozaru pārstāvji un 12 žurnālisti-baikeri, kas šajā sesijā brauca un novērtēja motociklus. Pēc divu dienu pasākuma plānots apkopot testu rezultātus un noteikt labākos kategorijās "Ielas, ceļojumu motocikli", "Šosejas sacīkšu motocikli", "Motokross", "Enduro apvidus motocikli". Konkursantu vidū ir BMW, KTM, Honda, Yamaha, MV Agusta, un, protams, arī Harley–Davidson jaunākie motociklu modeļi.

Izbraukuma sesijas laikā žūrijas dalībnieki ar motocikliem devās uz Ventspili, kur paralēli Velosezonas atklāšanas svētkiem pilsētniekiem bija iespēja iepazīties ar jaunajiem motociklu modeļiem un balsot par sev tīkamāko. Pēc ventspilnieku balsojuma - kas gan neietekmē žūrijas vērtējumu! - balvu saņēma “CanAm Spyder F3” motocikls (tricikls). Tas tātad ir līderis nominācijā "Ventspils mocītis 2015".

Divu dienu sesija žūrijas dalībniekiem bija diezgan nogurdinoša, jo kopumā ar konkursa motocikliem tika veikti aptuveni 700 km un vēl lielāks pārbaudījums bija konkursa motocikliem, kad tos nolēma tehniski pārbaudīt īpašie žūrijas dalībnieki – ekstrēmā motosporta autoritātes – Jānis Rozītis un Mārtiņš Aleksandrovičs.

"Latvijas Gada motocikls 2015" konkurss noslēgsies šī gada augustā, kad taps zināms, kurš motocikls objektīvi tiks atzīts par vislabāko šogad.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA/Mārtiņš Ziders