Tūrisms
2021. gada 5. aprīlis, 23:27

Mājiņas ar kublu, pirti un citām ekstrām pieredz nebijušu rezervāciju vilni

TV3 ziņas

Lauku viesu nami, kuri piedāvā mājiņas ar pirti, kublu, SPA vannu un citām ekstrām, šogad pieredzējuši vēl nebijušu aktivitāti. Daudzviet rezervācijas veiktas jau līdz vasaras beigām, vēsta TV3 ziņas.

"Man ir saimnieki teikuši, ka tādus kompleksus pakalpojumus kā tagad pieprasa cilvēki, nekad iepriekš nav pieprasījuši. Viņi grib visu ēdināšanu, lai viņiem pienes pie durvīm, negrib ne par ko rūpēties. Svarīgi, lai ir kur iziet ārā pastaigā, kur kaut kā nodarbināt bērnus," stāsta Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele. 

Viņa norāda, ka īpaši pieprasītas ir labi aprīkotas, atsevišķas izolētas mājiņas. "Tās ir tiešām pieprasītas. Tur ir pirts, kubls, karstā baļļa, SPA vanna, kas ir pašu viesu lietošanā. Cilvēki bieži arī netaupa naudu, kas varbūt bija saplānota kādiem tālākiem mērķiem, bet viņi grib saņemt kvalitatīvu pakalpojumu," teic Ziemele. 

To apstiprina arī Līgatnes viesnīca "Zeit", kura līdzīgi kā lielākā daļa reģionālo kolēģu izjūt jaunu tendenci – rīdzinieki nu jau darbadienās paliek lauku naktsmītnēs, jo apnikusi vienveidīgā dzīve ar strādāšanu no dzīvokļa. Šī viesnīca tamdēļ katram viesim komplektā piedāvā atsevišķas telpas strādāšanai.

"Ļoti daudz, kas brauc strādāt. Ir pat cilvēki, kas katru nedēļu brauc no pirmdienas līdz piektdienai, lai tikai būtu prom no tā Rīgas dzīvokļa," stāsta "Zeit" vadītājs un šefpavārs Oskars Koļesņikovs.

Strādājot no mājām, cilvēkiem esot jau apnicis pašiem visu laiku gatavot ēst, tāpēc daļa pilsētnieku pat šī iemesla dēļ brauc darbadienās dzīvot lauku viesnīcās, viesu namos, kuros nodrošināta trīsreizēja ēdināšana. Nauda neesot problēma.

Lielo pieprasījumu apstiprina arī Krimuldas novada naktsmītnes "Ziedulejas". Jau no darbības pirmās dienas pērn augustā visu šo laiku - arī ziemā - tās ir bijušas pilnībā rezervētas.

Krimuldas novada naktsmītnes un eko SPA "Ziedlejas" vadītājs Māris Alberts norāda: "Mēs nevaram sūdzēties, jo mājiņas jeb stikla istabas, kā mēs viņas saucam, mums ir divus mēnešus uz priekšu izīrētas pilnībā, tostarp arī darba dienās. Piektdienas, sestdienas un svētdienas ir rezervētas līdz vasaras beigām. Mēs jau katrs pats pēc sevis zinām – gribētu kaut kur aizbraukt saulītē pagozēties, bet nevaram. Tātad atliek vien vietējais Latvijas."

"Ziedlejās" secina, ka pieprasītas tās naktsmītnes, kas ir "instagramīgas", proti, dizainiskas. Tad rīdzinieki gatavi tērēt pat 200 eiro par nakti, lai būtu skaistas bildes vai video, ko ielikt "Instagram". Šeit teju visi izmanto arī individuālās pirtis kā alternatīvu valdības aizliegtajiem publiskajiem SPA.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.