Bizness un ekonomika
2020. gada 8. septembris, 09:23

Pārdod maksātnespējīgā "Dzintara" izejvielas, nepabeigtos un gatavos ražojumus

Jauns.lv / LETA

Maksātnespējīgā kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" administrators Jānis Ozoliņš piedāvā iegādāties kompānijai piederošo kustamo mantu, kuru veido izejvielas, kā arī nepabeigtie un gatavie ražojumi, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kompānijas maksātnespējas administrators aicina iesniegt rakstveida piedāvājumus "Dzintaram" piederošās kustamās mantas lietu kopības iegādei, kuras kopējā bilances vērtība 2020.gada 30.jūnijā veidoja 1 050 675 eiro.

Tostarp izejvielu, pamatmateriālu un palīgmateriālu bilances vērtība 2020.gada 30.jūnijā bija 700 851 eiro, nepabeigto ražojumu un pasūtījumu bilances vērtība jūnija beigās bija 35 268 eiro, bet gatavajiem ražojumu un preču pārdošanai bilances vērtība bija 314 556 eiro.

Piedāvājums ir jāiesniedz līdz 2020.gada 30.septembrim plkst.17 rakstveidā. 

"Dzintars" izrāda savu ražotni un produkciju

10.novembrī "Dzintars", kurš šobrīd nonācis finanšu grūtībās, ļāva ielūkoties savā ražotnē, kā arī izrādīja uzņēmuma ražoto produkciju.

gallery icon
60

Piedāvājumā jāiekļauj apliecinājumu iegādāties kustamās mantas lietu kopību par savu piedāvāto pirkuma maksu, kas apliekama ar pievienotās vērtības nodokli, norādot precīzu iegādes summu, kā arī jāiekļauj apliecinājumu par naudas līdzekļu esamību un izcelsmes legalitāti. Pēc rakstveida piedāvājuma saņemšanas tiks nodrošināta iespēja iepazīties ar kustamās mantas lietu kopības sastāvu.

Pirkuma līgums var tikt parakstīts ar personu, kura piedāvās augstāko pirkuma maksu, ja tas tiks saskaņots ar kreditoru kopumu Maksātnespējas likumā noteiktajā kārtībā. Administrators patur tiesības nenoslēgt pirkuma līgumu, ja piedāvājums nesatur iepriekš minētos apliecinājumus un/vai nav ekonomiski izdevīgs kreditoru kopumam.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 2019.gada 12.novembrī pasludināja "Dzintaru" par maksātnespējīgu.

Maksātnespējas process tika ierosināts pamatojoties uz kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa administratora Mareka Dika pieteikumu, vienlaikus izbeidzot tiesiskās aizsardzības procesu, jo tika konstatēts, ka "Dzintars" ilgāk nekā 30 dienas nepildīja ar kreditoriem saskaņoto tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu 2019.gada 25.aprīļa redakcijā un tiesai netika iesniegti kreditoru vairākuma akceptēti un saskaņoti plāna grozījumi.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2016.gada 17.oktobrī ierosināja "Dzintara" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008.gadā, bet otra 2014.gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

"Dzintars" 2017.gadā strādāja ar 6,284 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,766 miljonu eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. 2018. un arī 2019.gada pārskati vēl nav iesniegti. Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds kompānijai 2020.gada 7.septembrī bija 9,128 miljoni eiro.

Kompānija "Dzintars" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro. "Dzintara" patiesais labuma guvējs ir Iļja Gerčikovs.