Bizness un ekonomika
2020. gada 23. jūlijs, 12:39

Jaunais tirdzniecības centrs "Sāga" plāno izveidot ap 500 jaunas darba vietas

Jauns.lv

Līdz ar jaunā tirdzniecības centra "Sāga" atvēršanu rudenī tiks izveidotas ap 500 jaunas darba vietas, kas kopā ar blakus esošo IKEA tirdzniecību centru veidos jaunu darījumu centru Rīgā. Jaunā centra attīstībā plānots ieguldīt aptuveni 68 miljonu eiro lielas investīcijas.

"Neskatoties uz pandēmijas radītajiem riskiem, mēs kā investori un attīstītāji pieņēmām atbildīgu lēmumu turpināt projektu iepriekš noteiktajā laika grafikā un apjomā. Šis, līdzīgi kā citi lieli investīciju projekti Latvijā, šobrīd silda ekonomiku un jau
būvniecības stadijā nodrošina darbavietas un saimniecisko apriti daudziem lieliem un maziem uzņēmumiem. Tomēr pēc atvēršanas rudenī tam būs vēl lielāka pozitīva ietekme uz vietējo ekonomiku, pateicoties atvērto veikalu, biroju, sporta un veselības klasteru, restorānu halles, pirmsskolas iestādes radītajām darbavietām un papildu nomaksātajiem nodokļiem valsts budžetā," norāda SIA VPH Latvia
direktors Juris Barkāns.

Līdz ar "Sāga" projekta īstenošanu iesāksies jauns attīstības posms tirdzniecības centru segmentā ne tikai Latvijā, bet kopumā Baltijā. Ierasto centru attīstīšanas praksi nomainīs jaunākās paaudzes iepirkšanās centru koncepts, kurš tiek veiksmīgi attīstīts citviet Eiropā, tādējādi "Sāga" projekts kļūs par absolūtu paraugu tirdzniecības centru segmentā Baltijā.

"Sāga" piedāvās pasaulē jau atzītu, bet Baltijas tirgum jaunu konceptu, vienkopus apvienojot iepirkšanos mājai un dārzam, atpūtu, sportu, veselības un biroju centru. Sekojot jaunajām ēdināšanas nozares tendencēm, tas būs pirmais tirdzniecības centrs Latvijā ar speciāli izveidotu “Food Hall” konceptu – apvienotu restorānu un kafejnīcu zonu, kā arī tas būs pirmais centrs, kurā atradīsies pirmsskolas iestāde, kas ir projekta vēl viena pievienotā vērtība.

foto: Publicitātes
Jaunā centra attīstībā plānots ieguldīt aptuveni 68 miljonu eiro lielas investīcijas.

Jau zināmi pirmie jaunā centra nomnieki. "Sāga" mājlietu segmentā nozīmīgi nomnieki būs veikali "Būvniecības ABC" un "Jysk". Savukārt ikdienas preču segmentā – "Rimi" hipermārkets.

Par ienākšanu Latvijā paziņojis pasaulē lielākais sporta zīmolu tirgotājs "Decathlon", kas atklās "Sāga" plašāko Baltijā veikalu. "Decathlon" būs daļa no pirmā sporta klastera Latvijā, apvienojot vienuviet plašāko sporta preču, fitnesa centru piedāvājumu un āra treniņu un atpūta siespējas.

Jāmin, ka šobrīd notiek pārrunas arī par vēl citu pasaulē pazīstamu zīmolu ienākšanu Latvijā.

Tirdzniecības centrs atradīsies uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus IKEA tirdzniecības centram. Jauno tirdzniecības centru plānots nodot ekspluatācijā šī gada rudenī. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri.

Projekta attīstīšanā ir piesaistīts partneris "Colliers International" ar starptautisku pieredzi, kura uzdevums ir palīdzēt attīstīt koncepciju un vadīt nomnieku pie saistes procesu.

"Sāga" tirdzniecībasc entru attīsta SIA "VPH Latvia", kas attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Uzņēmuma veiksmes pamatā ir pieeja "nomnieks pirmais", kas nozīmē, ka tā virzītājspēks ir nomnieki. Starp VPH attīstītajiem projektiem var minēt "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus IKEA. Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra "Mežciems" izveidi 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.