Atbalstot Latvijas uzņēmumus ārkārtas situācijā, Tet piedāvā izmantot savu mākoni bez maksas
Bizness un ekonomika
2020. gada 7. aprīlis, 14:23

Atbalstot Latvijas uzņēmumus ārkārtas situācijā, Tet piedāvā izmantot savu mākoni bez maksas

Jauns.lv

Apzinoties, ka vairāki Latvijas uzņēmumi Covid-19 izraisītās ārkārtas situācijas dēļ piedzīvo biznesa kritumu un viņiem varētu palīdzēt tiešsaistes risinājumi, tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet piedāvā bez maksas uz diviem mēnešiem izmantot savus mākoņpakalpojumus, kā arī ekspertu atbalstu datu pārvietošanas laikā. Tet pauž cerību, ka šis piedāvājums palīdzēs uzņēmumiem ātrāk uzsākt vai arī uzlabot savu darbību tiešsaistē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tet ir viens no lielākajiem mākoņpakalpojumu sniedzējiem Latvijā un piedāvā krīzē nonākušajiem uzņēmumiem izmantot savus mākoņskaitļošanas resursus datu un infrastruktūras glabāšanai, nemaksājot abonēšanas maksu, bet tikai veicot samaksu par Microsoft SPLA licencēm. Tas palīdzēs uzņēmējiem ietaupīt līdz pat 800 eiro mēnesī.

"Covid-19 pandēmija ir izaicinājums mums visiem, un mēs redzam, ka vietējiem uzņēmējiem ir nepieciešams atbalsts, un šis ir viens no veidiem, kā mēs varam uzņēmumus atbalstīt. Pēc NIC datiem martā ir reģistrēti 3 tūkstoši ".lv" domēni Latvijā, kas ir par 30% vairāk nekā pirms gada. Tas nozīmē, ka uzņēmumi aktīvi cenšas pārvirzīt savu biznesu tiešsaistē, un viņiem ir nepieciešamas arī IT jaudas datu izvietošanai. Pieredze rāda, ka piedāvātais apjoms ir atbilstošs tieši maziem un vidējiem uzņēmumiem, kurus esošā situācija ietekmē visvairāk. Pieteikties var arī tie uzņēmumi, kas nekad nav izmantojuši mākoņus – Tet speciālisti palīdzēs bez maksas migrēt infrastruktūru un saprast, kā strādāt tālāk," saka Tet valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Šis piedāvājums būs noderīgs visiem uzņēmumiem, kas jau darbojas interneta vidē, piemēram, e-komercijas pārstāvjiem, vai arī tiem, kas plāno šo uzsākt, ņemot vērā, ka šobrīd ir ierobežotas klātienes uzņēmējdarbības iespējas. "Tāpēc ceram, ka šis piedāvājums, kas ļauj jaudas piegādāt ļoti ātri, sniegs viņiem nepieciešamu atbalstu vismaz pirmajā laikā," piebilst J.Gulbis.

Bezmaksas resursi būs pieejami līdz 10. jūnijam un pēc bezmaksas perioda beigām uzņēmējs varēs izvēlēties – turpināt izmantot mākoņskaitļošanas platformu, izvēloties atbilstošu tarifa plānu, vai arī izvēlēties citu iespēju. Infrastruktūras pārvietošanas laiks ir atkarīgs no tās sarežģītības, bet vidēji aizņem 1-2 dienas.

Lai pieteiktos pakalpojumam, Tet aicina rakstīt uz tet@dc.lv

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās