Bizness un ekonomika
2020. gada 11. janvāris, 13:59

Sargāt Rīgas Centrāltirgu grib seši uzņēmumi

Jauns.lv / LETA

SIA "Rīgas Centrāltirgus" izsludinātajā apsardzes pakalpojumu iepirkumā pieteikušies seši pretendenti, informēja uzņēmumā.

Patlaban notiek iesniegto piedāvājumu izvērtēšana un konkursa uzvarētājs vēl nav zināms.

Iepirkuma uzvarētājam apsardze būs jānodrošina teritorijā starp Maskavas, Spīķeru un Gogoļa ielām. Katru dienu laika posmā no plkst.7 līdz 19 būs jānodrošina divu darbinieku klātbūtnē šajā teritorijā.

Līgumu ar uzvarētājiem paredzēts slēgt uz trim mēnešiem.

Līdz šim iekšējo kārtību uzņēmuma teritorijā nodrošināja Centrāltirgus Iekšējās drošības dienests, taču pēc novembra beigās veiktajām Valsts policijas kratīšanām un aizturēšanām saistībā ar nelegālu cigarešu tirdzniecību uzņēmums nolēma piesaistīt apsardzi kā ārpakalpojumu.

Kā ziņots, 21.novembrī un 22.novembrī likumsargi Centrāltirgus administrācijas ēkā veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti. Valsts policija ir apstiprinājusi, ka kopumā veiktas aptuveni 80 kratīšanas.

Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām, 1970., 1975. un 1977.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

No apcietinātajiem divas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes.

Kopumā tirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā veiktas 89 kratīšanas, kuru rezultātā izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un aptuveni 11 litri alkoholisko dzērienu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Kratīšanu laikā izņemti arī 40 560 eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņas. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna "BMW X3" un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Patlaban minētajā lietā kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa.