foto: LETA
Jānis Jenzis kļuvis par stratēģi Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdē
Latvijas Restorānu biedrības Jānis Jenzis.
Tūrisms
2019. gada 26. novembris, 16:35

Jānis Jenzis kļuvis par stratēģi Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdē

Jauns.lv / LETA

Nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) valdē iecelts Latvijas restorānu biedrības prezidents un Latvijas Nacionālās kultūras padomes loceklis Jānis Jenzis, informēja Rīgas domē.

Nodibinājumā Jenzis pildīs stratēģiskās attīstības direktora pienākumus. 

Vienlaikus RTAB dibinātāji izveidojuši Konsultatīvo padomi, kuras mērķis būs sniegt rekomendācijas RTAB darbības jautājumos - definēt prioritātes finansējuma izmantošanā, izvērtēt RTAB stratēģiju un rīcības plānus, kā arī RTAB darbības rezultātus. 

Padomes sastāvā darbosies pārstāvji no Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA), Latvijas Kongresu biroja, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (LTAOA), Latvijas Pasākumu producentu asociācijas, kā aviokompānijas "airBaltic", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Ekonomikas ministrijas un starptautiskās lidostas "Rīga".

RTAB dibinātāji ir Rīgas dome, "airBaltic", LVRA un LTAOA. Rīgas domei pieder 70% akciju, bet pārējiem partneriem - katram pa 10%.

Nodibinājums izveidots 2009.gadā. 2018.gadā tas strādājis ar 6,17 miljonu apgrozījumu un 606 973 eiro peļņu.

Kā ziņots, šī gada pavasarī RTAB tika ierauts korupcijas skandālā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Tobrīd RTAB valdē strādāja Rīgas domniece Vita Jermoloviča (GKR), domnieks Maksims Tolstojs (S) un Guntars Grīnvalds, taču drīzumā gan Jermoloviča, gan Tolstojs amatus atstāja.

Kopš tā laika valdē strādā Grīnvalds un Ieva Lasmane.