foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Kalviņš: šajā situācijā vienīgais ieguvējs ir atraitne Elīna Maligina
Elīna Maligina
Bizness un ekonomika
2018. gada 18. septembris, 14:30

Kalviņš: šajā situācijā vienīgais ieguvējs ir atraitne Elīna Maligina

Jauns.lv

Bijušais "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš uzskata, ka šobrīd notiekošie procesi uzņēmumā pamatā ir cīņa par mantojumu. "Vecākā meita Irina Maligina, manuprāt, faktiski ir uzurpējusi tiesības pārstāvēt pārējās divas māsas, jo ar to brīdi, kad ir izņemtas mantojuma apliecības, kas gan arī tika vilcinātas ļoti ilgi, būtu jānotiek ietekmes sfēras sadalījumam – viena trešdaļa katrai māsai, kas tā nav," RīgaTV24 raidījumā "Ziņu top 5" savu viedokli pauda zinātnieks, "Olainfarm" bijušais valdes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valērijs Maligins (1965 - 2017)

Valērijs Maligins (1965. - 2017.)

gallery icon
19

Sarunas turpinājumā, komentējot to, vai šāda mantinieces rīcība ir pamatojama ar centieniem saturēt kopā dzimtas īpašumu, Ivars Kalviņš norādīja, ka tāds scenārijs ir ļoti apšaubāms: "Ne jau velti abas jaunākās māsas ir iesniegušas prasību ierosināt kriminālprocesu. Jo tajā brīdī, kad Irina Maligina ar tiesas lēmumu kļuva par aizgādni visai mantojuma masai, viņa apņēmās rīkoties visu trīs mantinieku interesēs – šobrīd ir vienas intereses un tās ir pašas Irinas."

Izskanējušo informāciju, ka "Olainfarm" notiekošo, iespējams, ietekmē tā nosacītais konkurents "Grindex" Ivars Kalviņš stipri apšauba.

foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Elīna Maligina

"Visu laiku figurē tāda dīvaina informācija, ka ir novērsts mēģinājums sagrābt "Olainfarm". Bet neaizmirsīsim to, ka Maliginam [mūžībā aizgājušais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins] tieši un pastarpināti piederēja gandrīz 70% "Olainfarm" akcijas un tās tagad brīvprātīgi nedrīkst nedz pārdot, nedz ieķīlāt, nedz atsavināt. Neviena mantiniece ar šīm akcijām operēt nevar. Tātad kā var pārņemt kontroli uzņēmumā ar atlikušajām 30% akcijām, kas ir brīvajā tirgū…," neizpratni pauda Kalviņš.

Kalviņš uzskata, ka no tā, kas notiek uzņēmumā, labumu iegūt var tikai viens no iesaistītajiem cilvēkiem: "Šajā situācijā vienīgais ieguvējs ir atraitne Elīna Maligina, jo viņai pienākas sava neatvairāmā daļa no mantojuma un to viņa grib saņemt no pārējām trim meitām. Bet šie trīs mantinieki nevar pārdot piederošo vērtību, kas ir akcijas, viņi nevar šādā veidā naudu iegūt. Tur gan es saskatu iespēju, kā šo uzņēmumu pārņemt. Ja jūs klausījāties "Nekā Personīga" ierakstā, tur persona, kura tika identificēta kā Krieķis, ["Olainfarm" padomes loceklis Mārtiņš Krieķis] arī šādu scenāriju piedāvāja: jaunāko meitu īpašumu pārņemšanu."

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

"Ja mantinieks tiek novests līdz bankrotam, tad var vērsties tiesā un atņemt viņam akcijas – tad tā nebūs brīvprātīga atsavināšana, bet piespiedu kārtā atsavinātas akcijas. Tad gan par sviestmaizi var pārņemt uzņēmumu un pārdot tālāk par pilnu cenu," skaidroja Kalviņš.

Elīnas Dzelmes un Valērija Maligina kāzas

2016. gada 21. oktobrī Tukuma Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcā apprecējās uzņēmējs Valērijs Maligins un aktrise, māksliniece Elīna Dzelme. Viesu vidū ...

gallery icon
33
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās