foto: LETA
Dienu pēc nāves publisko Bunkus deklarāciju: pa gadu viņš bija kļuvis krietni turīgāks
Bizness un ekonomika
2018. gada 31. maijs, 11:01

Dienu pēc nāves publisko Bunkus deklarāciju: pa gadu viņš bija kļuvis krietni turīgāks

Jauns.lv

Vēl trešdien, 30. maijā, dienā, kad Aizsaules ielā 1 tika nošauts zvērināts advokāts Mārtiņš Bunkus, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) valsts amatpersonu deklarāciju datubāzē nebija pieejama Bunkus deklarācija par 2017. gadu, taču dienu vēlāk tā nu ir publiskota.

Saskaņā ar informāciju, ko Bunkus norādīja savā deklarācijā, pērn viņš ieņēma administratora amatu SIA "Rego Trade", bija valdes locekļa amatā Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrībā "Elizabetes 27", ieņēma SIA "Uzvara-Birzgaļi" administratora amatu, Latvijas Zvērinātu advokātu padomē bija Nodokļu un finanšu jautājumu risināšanas komisijas loceklis, kā arī paralēli tam visam darbojās kā advokāts.

Bunkus deklarējis, ka pērn advokāta profesionālā darbība viņam ienesa 1,47 miljonus eiro ienākumus, kamēr gadu iepriekš tie bija vien 84 619 eiro. 2017. gadā viņš arī uzrādījis 3000 eiro ienākumus no īpašuma pārdošanas, kā arī 4889 eiro ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības.

Pērn par tūkstoti eiro pieauga arī viņa izsniegtais aizdevums - ja 2016. gadā viņš bija deklarējis 1 297 286 eiro aizdevumu, tad pērn - 1 298 286 eiro. 2016. gadā viņš bija uzrādījis vēl vienu aizdevumu 58550 eiro apmērā, bet pērn - 18 550 eiro.

Krietni mazākas par izsniegtajiem aizdevumiem bija Bunkus deklarētās parādsaistības, kas pārsniedz 20 Ministru kabinetā noteiktās minimālās mēnešalgas - nepilns pusmiljons eiro.

Pērn arī krasi pieaudzis uzkrājums, kuru Bunkus uzrādījis deklarācijā, proti, 2016. gadā viņš uzrādīja 88 269 eiro, kas noguldīti "Luminor Bankā", bet 2017. gadā jau 1,5 miljonu eiro. 

Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

gallery icon
46

Bunkus abus gadus pēc kārtas uzrādījis, ka viņam lietošanā bijusi 2013. gada "Range Rover" automašīna - tā pati, kurā viņa dzīvība tika aprauta.

Deklarācijā par 2017. gadu redzams arī tas, ka viņam nebija privāto pensijas fondu vai dzīvības apdrošināšanas ar līdzekļu uzkrāšanu.

Jau ziņots, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā "Range Rover" trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Pie krematorijas nodedzis furgons, kas izmantots Bunkus noslepkavošanā

gallery icon
46

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas slepkavību, un aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo.

Valsts amatpersonas atzina, ka, visticamāk, ir notikusi pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar Bunkus profesionālo darbību.