Bizness un ekonomika
2011. gada 13. jūnijs, 19:49

Par "Dienas mediju" direktoru iecelts bijušais "Delfi" vadītājs Juris Mendziņš

Jauns.lv

No šodienas par SIA "Dienas mediji" direktoru apstiprināts bijušais AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Latvijā Juris Mendziņš, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Inese Dābola.

Kā stāsta Dābola, kopš 2009.gada uzņēmums meklējis direktora amatam atbilstošu darbinieku, kas būtu atbildīgs par "Dienas mediju" biznesa vadības pusi. Mendziņš izvēlēts, jo viņam bijusi atbilstoša pieredze, un tagad no viņa tiek sagaidīta spēja veiksmīgi realizēt "Dienas mediju" attīstības plānus, par kuriem Dābola nevēlējās klāstīt plašāk.

Dābola piebilst, ka pārējie uzņēmuma darbinieki turpina līdz šim iesākto darbu un citas izmaiņas pagaidām netiek plānotas.

Pērn decembrī bijušais AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Latvijā Mendziņš tika piesaistīts tūrisma izstādes "Balttour 2011" organizēšanā kā projekta grupas direktors.

Kā skaidroja Mendziņš, ar iepriekšējo darba vietu AS "Delfi" noslēgta vienošanās, kas liedz viņam "kādu laiku" strādāt līdzīgos uzņēmumos. "Vienošanās paredz, ka kādu laiku nevaru strādāt citos portālos vai medijos, kuriem ir līdzīgas interneta vietnes, kas varētu tieši konkurēt ar AS "Delfi". Taču es respektēju šo prasību, jo man nav vēlmes konfliktēt ar bijušo darbavietu un patlaban darba ir pietiekami," stāsta Mendziņš. Uz cik ilgu laiku noslēgta vienošanās, bijušais valdes priekšsēdētājs nevēlējās atklāt.

Kā ziņots, interneta portālu operators AS "Delfi" oktobrī nomainīja reģionālo struktūrvienību vadītājus Latvijā un Ukrainā, tika vēstīts "Delfi" mātesuzņēmuma - Igaunijas mediju kompānijas "Ekspress Grupp" - paziņojumā Tallinas biržai.

Paziņojumā tika norādīts, ka "Delfi" uzraudzības padome pieņēmusi lēmumu atcelt Mendziņu no "Delfi" valdes priekšsēdētāja Latvijā amata, viņa vietā ieceļot Arni Ozolu, kas līdz šim ieņēma "Delfi Ukraine" rīkotājdirektora amatu.

Ozols jaunajā amatā stājās 1.novembrī.

Savukārt Ozola vietu "Delfi Ukraine", sākot ar 1.novembri, ieņem Jekaterina Kabakova, kas iepriekš strādāja par uzņēmuma pārdošanas un mārketinga vadītāju.

Mendziņš AS "Delfi" sāka strādāt 2000.gadā par mārketinga direktoru, 2001.gadā kļuva par direktoru un 2004.gadā - par AS "Delfi" valdes priekšsēdētāju.

Ozols no 2007.gada līdz 2009.gadam strādājis reklāmas aģentūrā "Best Sponsorship". No 2009.gada sācis strādāt AS "Delfi Ukraine".

2007.gada augustā Igaunijas lielākais mediju koncerns "Ekspress Grupp" par 54,1 miljonu eiro (38 miljoniem latu) iegādājās mediju uzņēmumu "Delfi", kam pieder septiņi populāri interneta portāli Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā.

Mediju koncerna "Diena" pamatdarbības veids ir drukāto mediju izdevējdarbība, un tā galvenās aktivitātes ir saistītas ar nacionālo laikrakstu, reģionālo laikrakstu un mēneša žurnālu izdošanu, interneta ziņu portālu veidošanu, kā arī avīžu un žurnālu poligrāfijas un preses loģistikas pakalpojumu sniegšanu. Kopumā koncerna portfelī ir 42 produkti.

AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs "Diena"", SIA "Dienas grāmata", SIA "Biznesa atbalsta grupa Pre Prio", SIA "Poligrāfijas grupa "Mūkusala"" un SIA "Mūkusalas māja".

Jau ziņots, koncerna zaudējumi pērn bija 1,97 miljoni latu, kas ir par trešdaļu mazāk nekā 2009.gadā, kad tie sasniedza 2,91 miljonu latu. Savukārt koncerna apgrozījums 2010.gadā saglabājies gandrīz nemainīgs un bija 15,76 miljonu latu. Kontrolpaketes īpašnieks ir Viesturs Koziols. SIA "Dienas mediji" valdes priekšsēdētājs ir Koziols, bet valdē darbojas arī Romāns Meļņiks, Uldis Salmiņš un Normunds Staņēvičs.

LETA Nozare.lv