Bizness un ekonomika
2011. gada 15. jūnijs, 14:43

Par "Dienas žurnālu" valdes locekli iecelts fotogrāfs Banders

Jauns.lv

SIA "Dienas žurnāli" valdē iecelts fotogrāfs Jānis Banders, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati.

Uzņēmuma valdes locekļa amatu atstāj Uldis Salmiņš, kurš darbu turpināšot SIA "Dienas mediji", SIA "Poligrāfijas grupa "Mūkusala"" un AS "Diena" valdēs. Kā valdes priekšsēdētāja darbu turpina Inga Gorbunova, bet kā valdes locekļi - Viesturs Koziols un Normunds Staņēvičs.

Kā skaidro "Dienas žurnālu" īpašnieka AS "Diena" kontrolpaketes turētājs Koziols, jaunais valdes loceklis izvēlēts savas pieredzes dēļ.

"Banders ir viens no diviem man ļoti sen pazīstamiem fotogrāfiem, kura pieredze noderēs uzņēmuma vadībā. Viņu izvēlējāmies, jo ceram, ka ar savu fotogrāfa pieredzi viņš varēs palīdzēt uzlabot "Dienas žurnālus" no vizuālā viedokļa. Tāpat Banderam ir arī pietiekami liela pieredze dažādos interneta projektos, kuru attīstību patlaban esam uzlikuši kā prioritāti," klāsta Koziols, piebilstot, ka otrs pazīstamais fotogrāfs viņam ir tagadējais laikraksta "Diena" galvenais redaktors Ilmārs Znotiņš.

"Dienas" kontrolpaketes īpašnieks norāda, ka Banderam būšot nozīmīga loma uzņēmuma plānoto interneta projektu koordinēšanā un attīstībā. Kā vienu no piemēriem Koziols min "Dienas žurnālu" atsevišķu rakstu integrēšanu SIA "Dienas mediju" izveidotā produkta planšetdatoru "iPad" ierīcēm žurnāla "5Diena" saturā. Par citiem plānotajiem produktiem un Bandera pienākumiem Koziols vēl nevēlējās stāstīt.

Banders iepriekš strādājis SIA "Izdevniecības nams "Petits"" izdotajā laikrakstā "Čas". 2004.gada beigās Banders kļuva par iknedēļas žurnāla "Žizņ zamečateļnih ljudei" krievu valodā foto redaktoru, bet 2007.gadā izdevums tika izlikts pārdošanai.

Saskaņā ar informāciju Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā Banders 2001.gadā pašvaldību vēlēšanās bijis "Jaunās Kristīgās partijas" kandidāts Mārupes pagastā, taču ievēlēts netika.

Kā ziņots, maija vidū SIA "Dienas žurnāli" valdes locekļa amatu atstāja Visvaldis Trokša, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Kā skaidroja Trokša, viņš turpinās vadīt citu mediju grupā AS "Diena" ietilpstošo uzņēmumu - SIA "Poligrāfijas grupa "Mūkusala"" -, bet lēmums par "Dienas žurnālu" valdes atstāšanu pieņemts, jo uzņēmuma vadībā "vajadzēja mediju cilvēkus, kuri vairāk darbosies ar sarežģītu situāciju risināšanu".

Kā ziņots, SIA "Dienas žurnāli" valdes sastāvā tiek iekļauti Viesturs Koziols un Normunds Staņēvičs.

SIA "Izdevniecībai "Dienas žurnāli"" apgrozījums 2010.gadā bija 2,37 miljoni latu.

Mediju koncerna "Diena" pamatdarbības veids ir drukāto mediju izdevējdarbība, un tā galvenās aktivitātes ir saistītas ar nacionālo laikrakstu, reģionālo laikrakstu un mēneša žurnālu izdošanu, interneta ziņu portālu veidošanu, kā arī avīžu un žurnālu poligrāfijas un preses loģistikas pakalpojumu sniegšanu. Kopumā koncerna portfelī ir 42 produkti.

AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs "Diena"", SIA "Dienas grāmata", SIA "Biznesa atbalsta grupa Pre Prio", SIA "Poligrāfijas grupa "Mūkusala"" un SIA "Mūkusalas māja".

Jau ziņots, koncerna zaudējumi pērn bija 1,97 miljoni latu, kas ir par trešdaļu mazāk nekā 2009.gadā, kad tie sasniedza 2,91 miljonu latu. Savukārt koncerna apgrozījums 2010.gadā saglabājies gandrīz nemainīgs un bija 15,76 miljonu latu. Kontrolpaketes īpašnieks ir Viesturs Koziols.

LETA Nozare.lv