Pasaules drosmīgākā meitene Volvo Truck reklāmā. VIDEO
Noiet pa virvi nav vienkārši pat tad, ja tā ir nekustīga. Kur nu vēl starp divām pilnā ātrumā braucošām kravas mašīnām!
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 20. augusts, 15:10

Pasaules drosmīgākā meitene Volvo Truck reklāmā. VIDEO

Jauns.lv

Lai publiski nodemonstrētu tualetes papīru, biksīšu ieliktnīšus vai līdzekli pret vēdera uzpūšanos, īpaši liela drosme nav vajadzīga. Arī aktiera talants ne. To var praktiski jebkurš. Taču ar kravas mašīnu reklāmām ir citādāk...

Zviedru autokoncerns Volvo, laižot klajā jaunu FH sērijas kravinieku, nolēma pārstegt visu pasauli ar vēl nebijušu reklāmu. Šim nolūkam tika uzaicināta divdesmit trīs gadus vecā hailaina (tā dēvē staigāšānu pa virvi) pasaules rekordiste Feita Dikija.

Feita Dikija, staigājot pa virvi,  ir sasniegusi pasaules rekordu sieviešu konkurencē. Viņa Šveicē prata noiet astoņdesmit metru. Turklāt virve bija nostiepta 1200 metru augstumā virs kalnu ielejas. Kaut kas tāds nav pa spēkam jebkurai daiļavai, un, patiesību sakot, vai tiešām to tik ļoti vajag?

Taču Feita Dikija piekrita Volvo izaicinājumam un piedalījās galvu reibinošā reklāmas rullīša filmēšanā. Viņai vajadzēja šķērsot pa nostieptu virvi attālumu no vienas automašīnas līdz otrai. Turklāt abi kravinieki traucās pa ceļu pietiekami lielā ātrumā!

Lai efekts būtu vēl stindzinošāks, meitenei tika ierobežots laiks šķēršļa pārvarēšanai, jo pēc taisnā ceļa gabala abas automašīnas iebrauca katra savā tunelī.

Bīstamā reklāmas rullīša režisors bija Holivudas lielmeistars Pīters Pedrero, kurš iestudēja trikus filmās par Džeimsu Bondu, Hariju Poteru un Karību jūras pirātiem. Reklāmas rullīša filmēšana notika uz kādas Horvātijas autostrādes. Par to, cik liels bija Feitas Dikijas honorārs, vērture klusē, taču gribas domāt, ka par vidēju Latvijas mēnešalgu meitene nebūtu piekritusi tādam riskam...

Pasaules drosmīgākā meitene Volvo Truck reklāmā – video:

Gints Gavers/Ekrānuzņēmums no video

Tēmas