Pārdots vērienīgais "Panorama Plaza" komplekss
Noslēgtais darījums kopumā ietver 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim.
Bizness un ekonomika
2013. gada 8. jūlijs, 11:35

Pārdots vērienīgais "Panorama Plaza" komplekss

Jauns.lv

"Swedbank" grupas nekustamo īpašumu uzņēmums "Ektornet" noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta "Panorama Plaza" pārdošanas darījumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Ektornet" pārstāve Krista Roziņa.

Tas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem darījumiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo četru gadu laikā, informēja Roziņa. Darījumu summu un "Panorama Plaza" nopirkušo investoru uzņēmums pagaidām neatklāj.

"Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu," uzsver "Ektornet" valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Noslēgtais darījums kopumā ietver 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība.

"Līdz šim "Ektornet" piedāvāja projektā esošos gatavos dzīvokļus gan iegādāties, gan arī izīrēt. Tāpēc noslēgtais darījums nozīmē to, ka investora īpašumā nonāks ne tikai nepārdotie dzīvokļi, bet arī dzīvokļi, kas līdz šim tika izīrēti. Par plānoto īpašnieka maiņu visus īrniekus esam iepriekš informējuši," norāda Kovaļčuks.

"Ektornet" īpašumā joprojām paliek "Panorama Plaza" kompleksa tirdzniecības un darījumu centrs, kura telpas tiek piedāvātas nomāšanai.

"Panorama Plaza" ir dzīvojamo augstceltņu komplekss ar tirdzniecības un darījumu centra piebūvi. Sākotnēji projektā Lielirbes ielā bija paredzētas četras augstceltnes - torņi, no kuriem šobrīd pabeigti ir tikai divi. Kompleksa "Panorama Plaza" būvniecība tika sākta 2005.gadā.

Pēc objekta attīstītāja SIA "Latmes Building" atzīšanas par maksātnespējīgu, 2011.gadā iegādājoties kompleksu publiskā izsolē, par "Panorama Plaza" īpašnieku kļuva nekustamo īpašumu uzņēmums "Ektornet".

"Ektornet" ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009.gadā izveidoja "Swedbank" grupa. Uzņēmuma pamatdarbība ir iegādāties, izdevīgi pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamās apbūves, tirdzniecības telpu, biroja telpu un ražošanas telpu segmentos.

"Ektornet" īpašumu portfeļa vērtība Baltijas valstīs 2012.gada pirmā pusgada beigās bija 259,14 miljoni latu, liecina uzņēmuma pārskats par pirmo pusgadu.

"Ektornet" īpašumu portfeļa vērtība Latvijā 2012.gada pirmā pusgada beigās bija 147,6 miljoni latu, un salīdzinājumā ar 2011.gada beigām, kad tā vērtība bija 144,6 miljoni latu, īpašumu portfelis pieaudzis par 2,1%.

Zviedrijas uzņēmuma "Ektornet AB" grupā Latvijā darbojas desmit uzņēmumi - SIA "Ektornet Management Latvia", SIA "Ektornet Residential Latvia", SIA "Ektornet Real Estate Latvia", SIA "Ektornet Commercial Latvia", SIA "Ektornet Land Latvia", SIA "Juglas skati", SIA "Ektornet SPV1 Latvia", SIA "Ektornet Brivibas 88 Latvia", SIA "Kāpu iela 3" (iepriekšējais nosaukums - SIA "Ektornet SPV2 Latvia") un SIA "G.Astras iela 1C" (iepriekšējie nosaukumi - SIA "Ektornet G.Astras 1C, Latvia" un SIA "Ektornet Upeņu 4 Latvia").

Zviedrijas "Swedbank AB" grupai pieder Latvijas uzņēmums SIA "Ektornet Kr.Valdemāra 27/29 Latvia".


LETA, Nozare.lv/ Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas