Bizness un ekonomika
2013. gada 19. septembris, 07:46

Šāds izskatās eiro ieviešanas pirmais klips. Noskaties! VIDEO

Jauns.lv

No šodienas vairākos televīzijas kanālos Latvijā sāks rādīt eiro ieviešanas kampaņas pirmo klipu "Tautumeita atgriežas Eiropā", biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja Ināra Rubene.

Viņa norādīja, ka klips būs redzams šādos televīzijas kanālos - "TV3", "LNT", "LTV1", "LTV7", "TV6", "K2", "PBK", "TV5", "3+", "RenTV", "RTR", "NTV Mir", "CTC".

Rubene arī atzīmēja, ka no šodienas eiro ieviešanas kampaņas materiāli drukātā veidā būs redzami arī žurnālos "Otkrito" un "Ir".

Tautumeita atgriežas Eiropā jeb eiro ieviešana:

Kā ziņots, eiro ieviešanas kampaņas klipu "Tautumeita atgriežas Eiropā" veidojis jaunais režisors, "Oskaram" izvirzītās filmas "Mammu, es tevi mīlu" režisors Jānis Nords. Klipa veidotāju radošās komandas pārstāvji un dalībnieki ir mūzikas autors Raimonds Tiguls un tēlniece Ligita Franckeviča, kura ir jaunās Latvijas eiromonētas plastiskā dizaina autore.

Eirokampaņā kopā būs četri klipi latviešu un krievu valodā. Pirmais no tiem iepazīstinās ar Latvijas eiro monētas īpašo izskatu un izcelsmi, otrais - ar eiro kursu, algu un pensiju izmaksas kārtību, trešais klips iepazīstinās ar paralēlo cenu atspoguļošanu un atspoguļošanas periodu, bet ceturtais - ar naudas maiņas iespējām un atgādinās par papildu informācijas iegūšanas veidiem - bezmaksas tālruni 8000 3000 un mājaslapu "www.eiro.lv".

Eiro ieviešanas informatīvo kampaņu īstenos SIA "Mooz!" un SIA "Komunikācijas aģentūra". Aģentūras "Mooz!" radošais direktors Stendzenieks iepriekš informēja, ka eiro ieviešanas informatīvās kampaņas radošā ideja balstās uz dabas likumu - viss aug un attīstās. Kā no zīles izaug ozols, kā no kūniņas izkūņojas taurenis, tā arī lats ir izaudzis, attīstījies un kļūs par eiro, iepriekš teica Stendzenieks.

LETA, Foto: ekrānuzņēmums no video