Skaists mīlestības stāsts: Bostonas terorakta upuris slimnīcā iemīlas medmāsiņā. FOTO
Tagad Džeimss esot sapratis, kāpēc arī viņš bija iesaistīts traģēdijā Bostonā. Viņš uzskata, ka liktenis bija lēmis tādu ceļu, jo tikai šādā veidā bijis iespējams satikt savu liktenīgo sievieti.
Pasaulē
2013. gada 17. decembris, 13:42

Skaists mīlestības stāsts: Bostonas terorakta upuris slimnīcā iemīlas medmāsiņā. FOTO

Jauns.lv

Džeimss Kostello, vīrietis no Masasčūsetsas štata, 15.aprīlī kopā ar saviem bērnības draugiem stāvēja Bostonā pie maratona finiša līnijas, skatoties, kā tajā ierodas skrējiena dalībnieki. Atskanēja sprādzieni, un Kostello bija viens no 270, kuri smagi cieta. Trīs cilvēki sprādzienos gāja bojā, tostarp astoņgadīgs zēns.

"15.aprīlis bija viena no sliktākajām dienām manā mūžā. Es daudz esmu prātojis par to, kāpēc man bija jāatrodas tieši tur baiso notikumu dienā,"  amerikāņu presei atklāj Džeimss. Taču, kā zināms, viss, kas notiek, notiek uz labu, un, ja nebūtu traumējošais Bostonas maratons, Kostello, iespējams, nebūtu saticis savu dzīves mīlestību.

Sprādzienos visvairāk cieta vīrieša roka un kāja - apdegumi bija ļoti spēcīgi. Mediķi viņa ekstremitātēm piestiprināja cūkas ādu, jo paša āda bija nodegusi. Viņš ilgstoši ārstējās slimnīcā, bet vēl ilgāks laiks viņam bija jāpavada rehabilitācijas klīnikā. Tieši tur starp mediķiem Kostello ieraudzīja savu īsto sievieti - tā bija Krista D'Agostino. "Tā es sāpēs guvu prieku, katru dienu redzot Kristu," saka cietušais.

Ārstēšanās procesā abi pavadījuši laiku sirsnīgā sarunās, un Kostello ieraudzījis, ka Krista ir ne tikai ļoti skaista, bet arī jauks cilvēks. "Viņa apmeklēja mani savu dežūru dienās, bet vēlāk jau nāca arī tāpat. Drīz vien viņa bija pie manis katru dienu, mēnesi pēc mēneša..."

Tagad Džeimss esot sapratis, kāpēc arī viņš bija iesaistīts traģēdijā Bostonā. Viņš uzskata, ka liktenis bija lēmis tādu ceļu, jo tikai šādā veidā bijis iespējams satikt savu liktenīgo sievieti. "Es esmu priecīgs paziņot, ka atlikušo dzīvi mēs pavadīsim kopā,"  viņš nesen rakstīja Facebook. Viņš jūtas saticis savu labāko draugu un lielāko atbalstu.

Džeimss, tāpat kā trīs viņa draugi, joprojām turpina ārstēšanos, jo traumas bijušas smagas visiem. Kostello ik dienas apmeklē fizioterapijas nodarbības, jo rokas un kājas muskuļi pēc traumas kļuvuši pavisam slābani, turklāt viņa rokā joprojām ir desmitiem metāla skaidu, kuras ietriecās miesā sprādziena rezultātā.

Par Bostonas terorakta organizēšanu šobrīd ASV tiesu gaida 20 gadus vecais Džohars Carnajevs - čečenu izcelsmes jauns vīrietis, kurš sprādzienus it kā organizējis kopā ar savu brāli Tamerlanu, kuru policija apšaudē nogalināja jau aprīlī. Ja Džohara vaina tiks pierādīta, viņam draud nāvessods vai pat vairāki mūža ieslodzījumi.


Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk