Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šādus laikapstākļus novembrī japāņi pēdējo reizi piedzīvoja, kad ASV prezidents bija Kenedijs. FOTO. VIDEO
Pasaulē

Šādus laikapstākļus novembrī japāņi pēdējo reizi piedzīvoja, kad ASV prezidents bija Kenedijs. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Japānas galvaspilsētas Tokijas iedzīvotāji piedzīvoja pamatīgu pārsteigumu - lai arī parasti novembrī gaisa temperatūra svārstās no 10 līdz 17 grādiem, šogad pirmo reizi 54 gadu laikā uzsnidzis sniegs. 

Šādus laikapstākļus novembrī japāņi pēdējo reizi p...

BBC vēsta, ka negaidīto nokrišņu dēļ būtiski kavējās sabiedriskais transports pilsētā. Pirmo sezonas sniegu japāņi dēvē par "hatsuyuki" - šogad tas ieradies aptuveni 40 dienas ātrāk nekā parasti, saka japāņu meteorologi. 

Arī gaisa temperatūra šajās dienās nokritusi zem nulles, liekot cilvēkiem tuntulēties biezās jakās un kājās aut siltos zābakus. 

Pēdējo reizi novembrī Tokijā snidzis tālajā 1962.gadā, taču togad sniega sega neveidojās, jo tas ātri izkusa. Tas, ka zemi klāj balta villainīte, tokijiešiem esot neierasts skats. Interesanti, ka pēdējo reizi šīs salu valsts galvaspilsētā šajā laikā sniga tad, kad ASV prezidents bija Džons Kenedijs, bet ar savu pirmo albumu debitēja leģendārais Bobs Dilans.

Japānas Meteoroloģijas dienests brīdinājis iedzīvotājus par apledojumu uz ceļiem, kā arī apsnigušiem elektrības vadiem. Tāpat cilvēkiem pateikts, ka ar plastikātu pārvilktās siltumnīcas sniega dēļ var sabrukt. 

Lai arī Latvijas iedzīvotājiem sniegs ir ļoti ierasta parādība, japāņi vairāk esot pieraduši pie krūzīšu drebēšanas zemestrīču dēļ.