Obama: sankcijas parādīs Krievijai, ka tai jāizbeidz provokācijas Ukrainā
Obama: "Kamēr Krievija turpina iet provokāciju ceļu, nevis mēģina mierīgi atrisināt šo jautājumu un deeskalēt to, būs sekas, un šīs sekas turpinās pieaugt".
2014. gada 27. aprīlis, 12:07

Obama: sankcijas parādīs Krievijai, ka tai jāizbeidz provokācijas Ukrainā

Jauns.lv

Jaunas starptautiskās sankcijas pret Krieviju ir vēstījums šai valstij, ka tai jāizbeidz provokācijas Ukrainas austrumos, svētdien paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

"Mums ir svarīgi spert tālākus soļus, nosūtot vēstījumu Krievijai, ka šīs Ukrainā notiekošās destabilizējošās darbības ir jāizbeidz," preses konferencē Malaizijā sacīja Obama.

Pasaules septiņu ekonomiski attīstītāko valstu grupa G7 sestdien vienojās par jaunu sankciju vēršanu pret Krieviju saistībā ar krīzi Ukrainā. Informēts avots atklāja, ka ASV jaunas sankcijas varētu noteikt jau pirmdien. Pirmdien par jaunām sankcijām pret Krieviju saistībā ar krīzi Ukrainā lems augsta ranga Eiropas Savienības amatpersonas.

"Kamēr Krievija turpina iet provokāciju ceļu, nevis mēģina mierīgi atrisināt šo jautājumu un deeskalēt to, būs sekas, un šīs sekas turpinās pieaugt," sacīja Obama.

Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks ir paziņojis, ka Krievijas kara lidmašīnas piektdien septiņas reizes pārkāpa Ukrainas gaisa telpas robežu ar mērķi izprovocēt Ukrainu uz kara sākšanu.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs paziņoja Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, ka ASV ir nobažījušās par "provokatīvu" Krievijas karaspēka pārvietošanos gar Ukrainas robežu un par Krievijas atbalstu separātistiem, kas "grauj stabilitāti, drošību un vienotību Ukrainā".

Krievija noliedza ziņu par Ukrainas gaisa telpas pārkāpšanu, un Lavrovs aicināja veikt "steidzamus pasākumus" krīzes noregulēšanai Ukrainā.

Kāds Rietumvalstu diplomāts norādīja, ka pieaug bažas par iespējamu Krievijas militāro intervenci Ukrainas austrumos jau tuvāko dienu laikā, un piebilda, ka Krievijas vēstnieks Apvienoto Nāciju Organizācijā Vitālijs Čurkins ir steidzami atsaukts uz konsultācijām Maskavā.

BNS/Foto: AFP/LETA