0dienas
6stundas
23minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kobzons nelegāli iebraucis Ukrainā un dziedājis Doņeckas "tautas republikas" himnu. FOTO
"Kurš gan lūdz vīzu, lai dotos uz mājām? Es nelūdzu vīzu. Es vienkārši dodos uz mājām," paziņoja Kobzons, kuram Ukraina bija noteikusi aizliegumu ierasties. Viņš to ignorēja un uzstājās Doņeckā.
Pasaulē

Kobzons nelegāli iebraucis Ukrainā un dziedājis Doņeckas "tautas republikas" himnu. FOTO

Jauns.lv

Ukrainas Drošības dienests (UDD) izmeklēs Krievijas dziedātāja un Valsts domes deputāta Josifa Kobzona viesošanos Doņeckā, kas notikusi par spīti aizliegumam iebraukt Ukrainā, paziņoja UDD vadītāja padomnieks Markijans Lubkivskis.

Kobzons nelegāli iebraucis Ukrainā un dziedājis Do...

"UDD labprāt aizmirstu visādus ohlobistinus vai kobzonus, tomēr Josifs Kobzons ir rupji pārkāpis Ukrainas nacionālo likumdošanu, atbraucot pie mums, neraugoties uz iebraukšanas aizliegumu, gluži kā sīks kontrabandists nelegāli šķērsojot mūsu robežu! UDD speciālisti ļoti drīz dos kompleksu tiesisku novērtējumu šī "viesmākslinieka" darbībām," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Lubkivskis.

Kobzons pirmdien uzstājās Doņeckas nacionālajā akadēmiskajā operas un baleta teātrī, nodziedot desmitiem populāru padomju un krievu dziesmu, kā arī separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas himnu. Koncerts ilga divas stundas.

Lai gan Ukraina svētdien aizliedza Kobzonam iebraukt Ukrainā, viņš intervijā Krievijas ziņu aģentūrai ITAR-TASS paziņoja, ka apmeklēs savu dzimto Donbasa reģionu un tiksies ar "brīnišķīgiem cilvēkiem".

"Kurš gan lūdz vīzu, lai dotos uz mājām? Es nelūdzu vīzu. Es vienkārši dodos uz mājām," paziņoja Kobzons intervijā ITAR-TASS.

“Donbass ir mana mazā tēvzeme. Es sagaidīju [Padomju Savienības] dižo uzvaru Slavjanskā un mācījos skolā Kramatorskā. Donbass ir manas mājas. Nav iespējams Donbasu nospiest uz ceļiem. Neviens to nevar izdarīt," sacīja Kobzons, no skatuves uzrunājot koncerta apmeklētājus.

Pēc Doņeckas tautas republikas premjerministra Aleksandra Zaharčenko lūguma Kobzons veltīja Donbasam vienu no savām jaunajām dziesmām “Maskava-Donbass”.

Otrdien Kobzons ar līdzīgu koncertu uzstāsies Luganskā.

Kobzons ir dzimis Doņeckas apgabala Časovjaras pilsētā. Viņš ir Doņeckas, Slavjanskas, Makejevkas, Kramatorskas, Artjomovskas, Gorlovkas un vairāku citu Doņeckas apgabala pilsētu goda pilsonis.

Josifa Kobzona ierašanās Ukrainā 27.oktobrī:

 

BNS, Foto: All Over Press