Ukrainā aizliedz 3 filmas ar slavenā krievu aktiera Porečenkova dalību. FOTO
Mihails Porečenkovs Latvijā zināms no vairākām krievu filmām un seriāliem, viņš arīdzan vadīja TV "Ekstrasensu cīņas". Tagad aktieris iekļauts gan Latvijas, gan Ukrainas melnajā sarakstā.
2014. gada 3. novembris, 15:31

Ukrainā aizliedz 3 filmas ar slavenā krievu aktiera Porečenkova dalību. FOTO

Jauns.lv

Ukrainā ir aizliegts rādīt trīs filmas, kurās tēlo Krievijas aktieris Mihails Porečenkovs, trešdien vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Par aizliegumu paziņoja Ukrainas kultūras ministrs Jevgeņijs Ņiščuks telekanālā ICTV.

"Trīs filmas ar Porečenkova piedalīšanos - "Ivans Poddubnijs", "Baltā gvarde" un "Specvienība" - mēs aizliedzām, tas ir, nedevām licenci nomai un rādīšanai," sacīja ministrs.

Krievijas aktieris Mihails Porečenkovs nav gaidīts Latvijā. Sestdien savā tviterkontā to paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš arī norādīja, ka Latvija konsekventi turpinās savu politiku attiecībā uz tiem, kas ar savu rīcību grauj starptautisko tiesību principus.

Latvijas ārlietu ministrs šādi reaģēja pēc tam, kad interneta vidē parādījās video materiāls, kurā redzams, kā Porečenkovs apmeklē promaskaviskos kaujiniekus Donbasā un šauj no lielkalibra ložmetēja Doņeckas lidostas virzienā. Pats Porečenkovs gan apgalvoja, ka internetā redzamais video esot tikai inscenējums un izšautās patronas bijušas tukšas.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) un Ukrainas Iekšlietu ministrija ir ierosinājuši krimināllietas pret Porečenkovu par piedalīšanos nelikumīgos bruņotos formējumos un teroristiskā darbībā.

BNS, Foto: All Over Press