Aicina boikotēt krievu operzvaigzni Ņetrebko – viņa pozē ar "Jaunkrievijas" karogu. FOTO
„Man nav nekāda sakara ar politiku, es tikai vēlējos atbalstīt mākslu”. Tiesa, separātistu karogu viņa paņēma rokās tieši pēc šiem vārdiem.
2014. gada 9. decembris, 14:14

Aicina boikotēt krievu operzvaigzni Ņetrebko – viņa pozē ar "Jaunkrievijas" karogu. FOTO

Jauns.lv

Slavenā krievu izcelsmes operdziedātāja Anna Ņetrebko, kura cita starpā ir arī Vladimira Putina favorīte, daudzus pārsteigusi ar to, ka nupat ziedojusi 1 miljonu rubļu no savas kabatas Doņeckas operteātrim. Doņecka šobrīd ir separātistu kontrolēta teriotorija, un zvaigzne publiski pozējusi ar „Jaunkrievijas” karogu.

„Es tikai vēlos atbalstīt mākslu,” savu lēmumu par prāvo ziedojumu kara plosītā reģiona operai komentējusi pati Ņetrebko, kuras pamata darba vieta ir Vīnes opera. Viņas rīcība izsaukusi sašutuma vētru sociālajos tīklos, un cilvēki aicina boikotēt Ņetrebko uzstāšanos, kā arī nepirkt mākslinieces kompaktdiskus.

Daiļā dziedātāja ir reklāmas seja aviokompānijai „Austrian Airlines”, kas savukārt liek cilvēkiem ģenerēt sāpīgi ciniskus jokus, ka tagad Ņetrebko varētu būt arī zīmols arī „Malaysian Airlines”, kuras lidmašīnu notrieca virs Ukrainas austrumu debesīm.

Operzvaigznei ir gan Krievijas, gan Austrijas pilsonība. Par ziedojumu Doņcekas opernamam, kas ir pamatīgi cietis karadarbībā, Ņetrebko paziņoja nedēļas nogalē, uzstājoties Sanktpēterburgā. Vīnes opera vēl nav nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu par savu attieksmi. Vīnes operā Ņetrebko ir viena no prīmām, operas soprāns.

Lai arī cīņās Ukrainas austrumos krituši tūkstošiem cilvēku, zvaigzne atļāvās publiski pozēt ar „Jaunkrievijas” karogu – tas ir karogs, kas simbolizē atsevišķu reģionu atdalīšanos no Ukrainas. „Man tur ir daudz draugu, mēs sarakstāmies, un viņi sacīja, ka teātra nams, kas viņiem ir svēts, šobrīd ir bojāts. Nolēmu palīdzēt, kā vien spēju,”  Ņetrebko sacīto publicē „ The Guardian”.

Vaicāta, kāda ir viņas politiskā nostāja Ukrainas jautājumā, Ņetrebko apgalvo, ka ir apolitiska: „Man nav nekāda sakara ar politiku, es tikai vēlējos atbalstīt mākslu”. Tiesa, separātistu karogu viņa paņēma rokās tieši pēc šiem vārdiem.


Kasjauns.lv, Foto: Twitter, EPA/LETA