Tamborētas sirdis Keitai un Šarlotei! Karalis Čārlzs tiekas ar Sautportas uzbrukumā izdzīvojušajiem
foto: Victoria Jones/Shutterstock/ Vida Press
Karaļa vizīte aizkustina Sautportas iedzīvotājus.
Pasaulē

Tamborētas sirdis Keitai un Šarlotei! Karalis Čārlzs tiekas ar Sautportas uzbrukumā izdzīvojušajiem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Karalis Čārlzs III tiecies ar bērniem, kuri izdzīvojuši šausminošajā uzbrukumā ar nazi Sautportā, un apmeklējis sirdi plosošo piemiņas vietu.

Tamborētas sirdis Keitai un Šarlotei! Karalis Čārl...

75 gadus vecais karalis pauda atbalstu satriektajai pilsētai, tiekoties ar bērniem, kuri pārdzīvoja šausminošo saduršanu ar nazi, kas notika 29. jūlijā. Pēc tam, kad karalis Čārlzs apskatīja lielo upuriem veltīto memoriālu, viņš devās pastaigā un sveicināja vietējos iedzīvotājus, kuri gaidīja, lai pateiktos viņam par vizīti. 

Kāda sieviete vārdā Džūna viņam uzdāvināja sārtas sirsniņas, lūdzot viņu “nodot tās Keitai un Šarlotei”. “Es to darīšu,” viņš apsolīja. Savukārt kāds astoņus gadus vecais zēns Makss uzdāvināja viņam mazu sarkanu zīda sirsniņu, ko viņš pats bija darinājis, un karalis pateicībā maigi noglāstīja viņa galvu.

Tauta aplaudēja un gavilēja, kad karalis lēnām virzījās gar barjerām, pieņemot nelielas dāvaniņas. Daudzi vietējie iedzīvotāji viņam teica, cik ļoti novērtē viņa vizīti. 

Pēc tam karalis tikās ar bērniem un pieaugušajiem, kas pagājušajā mēnesī bija uzbrukuma liecinieki, kā arī ar ģimenes lietu speciālistiem, kuri sniedz atbalstu cietušajiem. Viņš arī privāti tikās ar dažiem no cietušajiem, tostarp ar dažiem izdzīvojušajiem bērniem. 

Karalis pavadīja aptuveni pusstundu ar izdzīvojušajiem un viņu ģimenēm, pirms parakstījās līdzjūtības grāmatā, kas tika atvērta neilgi pēc uzbrukuma. Tajā viņš ar pildspalvu ierakstīja savu vārdu un datumu, piebilstot “izsakot visdziļāko līdzjūtību”.

Pēc tam viņš tika iepazīstināts ar vairākiem vietējiem brīvprātīgajiem un uzņēmumu īpašniekiem, kuri ir veltījuši laiku un resursus kopienai. Viņu vidū bija vairāki cilvēki, kuri ir kopuši ziedu piemiņas vietas, apgriezuši, sakārtojuši un laistījuši ziedus, kā arī vakaros un lietus laikā savākuši mīkstās rotaļlietas.

Cietušās sešgadīgās Bebes Kingas ģimenes locekle pastāstīja, ka karaļa vizīte viņu “neticami aizkustinājusi”.

Kā zināms, sešgadīgā Bebe Kinga un septiņgadīgā  Elsija Dota Stenkomba mira šausminošajā naža uzbrukumā, kas 29. jūlijā notika Teilores Sviftas mūzikas iedvesmotā pasākumā. Savukārt deviņus gadus vecā Alise Dasilva Agiāra mira slimnīcā nākamā rītā. Vēl vairāki bērni tika smagi ievainoti.