Pasaulē
2024. gada 20. augustā, 12:22

Kurskas apgabala debesīs darbojas Ukrainas aviācija: gaisa spēki demonstrē iespaidīgu video

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas gaisa spēku aviācija darbojas debesīs virs Kurskas apgabala. Piloti katru dienu veic triecienus pa ienaidnieka mērķiem.

Kurskas apgabala debesīs darbojas Ukrainas aviācij...

Par to savā "Telegram" kanālā ziņo Ukrainas Bruņoto spēku gaisa spēku komandieris Nikolajs Oļeščuks.

"Videoklipā ukraiņu iznīcinātājs "denacificē" ienaidnieka pazemes vadības centru ar "AASM Hammer" vadāmu bumbu," teikts ziņojumā.

Kā liecina publicētais materiāls, viens no Ukrainas gaisa spēku pilotiem veica misiju debesīs virs Kurskas apgabala. Viņš nometa bumbu uz Krievijas Federācijas objektu, izraisot ugunsgrēku plašā objekta teritorijā.

Ir vērts atzīmēt, ka okupanti slēpj savu tehniku starp ēkām.

foto: Ekrānuzņēmums
Viens no Ukrainas gaisa spēku pilotiem veica misiju debesīs virs Kurskas apgabala.
Viens no Ukrainas gaisa spēku pilotiem veica misiju debesīs virs Kurskas apgabala.

Ukrainas bruņoto spēku ofensīva Kurskas apgabalā

6. augustā Ukrainas karaspēks sāka ofensīvu Krievijas Federācijas Kurskas apgabalā. Operācijas mērķis ir aizsargāt Ukrainas pierobežas reģionu iedzīvotājus no Krievijas apšaudēm, kā arī izveidot buferzonu.

19. augustā prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainas spēki kontrolē vairāk nekā 1250 kvadrātkilometrus ienaidnieka teritorijas un 92 apdzīvotos punktus Kurskas apgabalā.

Vladimirs Putins pavēlēja saviem militārajiem spēkiem izspiest Ukrainas karaspēku no Kurskas apgabala, bet neizvest spēkus no svarīgākajiem rajoniem Donbasā.

Iepriekš mediji sāka vēstīt, ka Krievijas Federācija it kā izved savu karaspēku no frontes līnijas Ukrainā, lai apturētu Ukrainas bruņoto spēku virzību Kurskas apgabalā. Vienlaikus Lietuvas Aizsardzības ministrijas vadītājs paziņoja, ka Krievijas Federācija sūta spēkus no Kaļiņingradas apgabala uz Kursku.

Krievu okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 20. augusta rītam sasnieguši 601 800 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1330 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 8518 tankus, 16 521 bruņutransportieri, 17 156 lielgabalus un mīnmetējus, 1166 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 926 zenītartilērijas iekārtas, 367 lidmašīnas, 328 helikopterus, 13 864 bezpilota lidaparātus, 2438 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 23 142 automobiļus un autocisternas, kā arī 2885 specializētās tehnikas vienības.