Basketbola laukums un mājas kinozāle; pārdod Makkalisteru ģimenes māju no filmas "Viens pats mājās"
foto: Shutterstock
Makkalisteru ģimenes māja
Pasaulē

Basketbola laukums un mājas kinozāle; pārdod Makkalisteru ģimenes māju no filmas "Viens pats mājās"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ilinoisas štatā esošajā mājā, kurā 1990. gadā uzņemta filma "Viens pats mājās", joprojām atrodas kāpnes, pa kurām galvenā varoņa Kevina lomas atveidotājs Makolijs Kalkins brauca lejā ar ragaviņām, taču pie durvīm piekarinātās krāsu bundžas cīņai pret laupītājiem gan ir noņemtas. Nu ēka izlikta pārdošanā par 5,25 miljonu dolāru (4,8 miljonu eiro) cenu. 

Basketbola laukums un mājas kinozāle; pārdod Makka...

Savrupmāja Linkolna Avēnijā 671, Vinetkā, Ilionoisas štatā, kurā atrodas piecas guļamistabas un sešas vannnasistabas, ir galvenā norises vieta Krisa Kolumbusa Ziemassvētku uzņemtajā kases grāvējā, kurā ​​desmitgadīgais Kevins atvaira ļaundaru centienus ielauzties.

Māju iepriekš tirgoja 2012. gadā, un pēc trim gadiem tās vērtība sasniedza 1,58 miljonus ASV dolāru. 2021. gadā “Airbnb” īpašumu ieklāva savā vietnē kā vienas nakts uzturēšanās iespēju filmas faniem.

Visas ainas mājas ārtelpā tika uzņemtas uz vietas, bet vienīgie no tolaik mājā esošajiem interjera priekšmetiem, kas bija redzami filmā, saglabājušās centrālās kāpnes, pagrabs, bēniņi un pirmā stāva kāpņu telpa. Visi pārējie interjera elementi tika filmēti speciāli filmai celtā mājiņā ēkas pagalmā, ko demonstrēja pēc filmēšanas beigām. Kopš filmas uzņemšanas mājas dzīvojamā platība ir dubultojusies, - līdzšinējie īpašnieki to papildinājuši ar lielu ziemas dārzu un modernu basketbola laukumu. 

Īpašumu raksturo kā "vienu no slavenākajām mājām pasaulē", kurā atrodas divas dzīvojamās istabas, liela virtuve, trīs automašīnu garāža un "neaizmirstamās kāpnes", pa kurām Kalkins nobrauca ar ragaviņām.

Citi filmu īpašumi, kas nesen ir mainījuši īpašnieku, ir plašā filmas “Seja ar rētu” savrupmāja par 12,25 miljonu ASV dolāru vērtībā (11,29 miljoniem eiro), kas 2015. gadā nomainīja īpašniekus. Savukārt, Sanfrancisko esošā māja, kas redzama filmā “Mūžīgā aukle”, 2016. gadā tika pārdota par 4,15 miljoniem dolāru (3,82 miljoniem eiro).