Pasaulē
2024. gada 24. februāris, 11:02

Navaļnija atraitne par Krievijas diktatora rīcību: "Tas, ko tagad dara Putins, nav pat naids - tas ir sātanisms!"

Jauns.lv

Krievijas politiķa Alekseja Navaļnija atraitne Jūlija Navaļnija, kura sacīja, ka turpinās viņa darbu, devītajā dienā pēc vīra slepkavības polārajā kolonijā ierakstīja video. Savā apelācijā viņa norādīja, ka aiz izmeklētāju darbībām, kas atsakās nodot Navaļnija līķi viņa mātei, stāv Vladimirs Putins. Jūlija Navaļnija Putina ticību Dievam nosauca par viltotu un apsūdzēja viņu sātanismā.

"Šodien aprit deviņas dienas kopš mana vīra nāves. Deviņas dienas kopš Putins nogalināja Alekseju Navaļniju. Bet Putinam ar slepkavību nepietika. Tagad viņš par ķīlieku tur viņa ķermeni, ņirgājas par māti, spiež viņu piekrist slepenām bērēm, citādi... Citādi padomājiet, viņi draud ar Alekseja līķi kaut ko darīt. Ar viņu kaut kas notiks, jo, citēju, "laiks strādā pret mums". Viņi draud viņu apglabāt paši, tieši tajā kolonijā, kur viņi viņu nogalināja," saka Navaļnija.

Vairākas dienas Alekseja māte tiek burtiski mocīta: izmeklētājs viņai melo, šantažē un atkal melo, solot, ka viss atrisināsies, vienkārši piekrītiet, vienkārši parakstieties. Es lieliski saprotu, ka to visu nav izdomājis kāds izmeklētājs no Salehardas - Putins ir par visu atbildīgs. Tas ir Vladimirs Putins, sēžot šīs baisās saskaņošanas ķēdes tālākajā galā un dod pavēli: "Nē, neatdodiet, izdariet spiedienu, izdariet spiedienu uz māti, salauziet viņu, sakiet, ka dēla līķis sadalās. Vai arī viņi apglabās Navaļniju pēc maniem noteikumiem nezināmas kapsētas tālākajā stūrī, slepus, klusi, lai neviens, neviens cilvēks nevarētu no viņa atvadīties, vai arī es viņu vispār neatdošu.

foto: Ekrānuzņēmums
"Tagad viņš par ķīlieku tur viņa ķermeni, ņirgājas par māti, spiež viņu piekrist slepenām bērēm," par Putina izdarībām saka Alekseja Navaļnija atraitne Jūlija Navaļnija.

"Tādus nosacījumus izvirza Putins. Tas pats Putins, kurš mīl parādīt, ka ir ticīgs kristietis. Ziemassvētkos viņš nofotografējas baznīcā ar sveci, viens pats stāv baznīcā ar dvēselisku skatienu, kas raugās tukšumā, bet žurnālisti viņu filmē. Vai arī Epifānijas svētkos viņš greznā bēšā aitādas mētelī un vaļenkos pieiet pie krusta formas ledus cauruma un tad tajā ienirst, un atkal kameras filmē, cik dedzīgi viņš godina Dievu."

"Putins izliekas, ka ir ļoti reliģiozs cilvēks: skūpsta ikonas, godā svētā Nikolaja Brīnumdarītāja relikvijas, regulāri ierodas Valaamā, kur pieņem dievgaldu un izsūdz grēkus klosterī. Viņš savās pilīs ceļ personiskas baznīcas, lai būtu tuvāk Dievam. Putins ir tik dedzīgs kristietis, ka ierakstīja mūsu valsts konstitūcijā, kao mūsu senči mums nodevuši ticību Dievam. Vienkārši nav iespējams piesaistīt cilvēkus ticībai, ja to vienkārši ierakstāt likumā. To var izdarīt tikai tad, ja jūs pats rīkojaties kā kristietis," turpina Navaļnija atraitne.

Mēs jau iepriekš zinājām, ka Putina ticība ir viltota, bet tagad mēs to redzam skaidrāk nekā jebkad agrāk. Ticība nav saistīta ar ikonas skūpstu. Ticība ir par labestību, par žēlastību, par pestīšanu. Un neviens īsts kristietis nekad nevarētu izdarīt to, ko Putins tagad dara ar jau mirušo Alekseju. Es to ļoti labi saprotu. Aleksejs bija ticīgs, tas viņam bija ļoti svarīgi. Viņš gāja uz baznīcu, gavēja, gavēja pat cietumā. Viņa politika un uzskati lielā mērā balstījās uz kristīgām vērtībām, taču viņa ticībai nav nekāda sakara ar Putina tumsonību. Aleksejs bija patiesi pārliecināts, ka jābūt labam cilvēkam un nedrīkst būt pretrunā ar savu sirdsapziņu. Ka Dievs ir mīlestība, ka grūtsirdība ir grēks. Pat savās vēstulēs no cietuma viņš rakstīja, ka neienīst savus mocītājus.

"Tas, ko tagad dara Putins, ir naids. Nē, tas pat nav naids - tas ir kaut kāds sātanisms, pagānisms. Ko tu plānojat darīt ar viņa ķermeni? Cik zemu tu vēl kritīsi, ņirgājoties par cilvēku, kuru nogalināji? Šantāža, draudi, ultimāti. Nopietni? Vai tas jums tika mācīts nepatiesu lūgšanu un sarunu laikā ar vecākajiem?" jautā Navaļnija atraitne.

Tātad jūs pirms dažiem gadiem izdomājāt cilvēkus ieslodzīt par ticīgo jūtu aizskaršanu, un jūs viņus ieslodzat. Bet jūs šobrīd šajā brīdī izsaucat vislielāko apvainojumu ticīgo jūtām. Putins, viņa izmeklētāji, FDD vīri un citi bandīti, jūs apvainojat ticīgos, ateistus, kristiešus, musulmaņus - visus kopumā. Ja jūs patiešām uzskatāt sevi par ticīgu, tad ziniet, ka par to visu būsiet atbildīgs un ne tikai cilvēku priekšā. Un par šo un par karu, kuru jūs sākāt pirms diviem gadiem, arī, starp citu, slēpjoties aiz kristietības vērtībām, to, ka jūs cīnāties ar kaut kādu Rietumu ļaunumu, kas traucē mūsu tradicionālajām saitēm. Un tu tikai nogalini, vienkārši bombardē guļošos mierīgos cilvēkus naktīs ar baznīcā iesvētītām raķetēm.

"Atdodiet man vīra ķermeni. Mēs vēlamies, lai viņam būtu bēru dievkalpojums un pēc tam viņu cilvēciski apglabā zemē, kā tas ir pieņemts pareizticībā. Atdodiet Alekseju bez jebkādiem nosacījumiem. Jūs spīdzinājāt viņu dzīvu, un tagad jūs turpināt spīdzināt viņu mirušu. Jūs ņirgājaties par mirušā mirstīgajām atliekām. Nav iespējams iedomāties lielāku velnišķību. Jūs pārkāpjat visus likumus: gan cilvēciskos, gan dievišķos," noslēdz Navaļnija.

Navaļnija komanda ir piedāvājusi drošības dienesta darbiniekiem 20 000 eiro atlīdzību un palīdzību Krievijas pamešanā par informāciju, kas saistīta ar Navaļnija nāves apstākļiem, vēsta BBC.

Pēdējās nedēļas laikā Krievijas policija ir aizturējusi simtiem sērotāju improvizētos opozīcijas līdera piemiņas pasākumos. Pats Putins nav publiski komentējis Navaļnija nāvi.

47 gadus vecais Navaļnijs nomira 16. februārī Jamalas-Ņencu autonomā apgabala kolonijā Nr. 3. Interesanti, ka īsu brīdi ziņa par Navaļnija nāvi bija Krievijas resursu galvenā ziņa, un kā pēc komandas tā pazuda.

14. februārī Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmaša paziņoja, ka viņu jau 27. reizi ieslodzījuma laikā nosūtīja uz soda izolatoru. Kolonijā viņš izcieta 19 gadu ieslodzījumu, ko uzskata par Krievijas prezidenta Vladimira Putina atriebību par opozicionāra darbību.

"Pirms stundas kāds izmeklētājs piezvanīja Alekseja mātei un izteica viņai ultimātu. Vai nu viņa 3 stundu laikā piekritīs slepenai bēru ceremonijai bez publiskas atvadīšanās, vai arī Alekseju apglabās kolonijā," platformā "X" paziņoja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Navaļnija māte Ludmila Navaļnaja atteicās tirgoties ar Izmeklēšanas komiteju, "jo viņiem nav pilnvaru lemt, kā un kur apglabāt viņas dēlu" un pieprasa ievērot likumu, kas uzliek par pienākumu atdot līķi divu dienu laikā pēc nāves cēloņa noteikšanas. Šis divu dienu termiņš beidzas sestdien.

Zīmīgi, ka Putins nekad publiski neminēja Navaļnija vārdu, viņu dēvējot gan par "šo personāžu", "Berlīnes pacientu", "cilvēku, kuru jūs minējāt" un citādi, bet nekad vārdā. Putina paranojai pievienojās arī citas amatpersonas, pēc iespējas, cenšoties šo vārdu neminēt, un visādi izgrozīties ar citādiem apzīmējumiem.