“Aizturētais ir primitīvs!” Kas zināms par vīrieti, kas nolaupīja lietuviešu meitenīti Agotu
Lietuvas amatpersonas vēsta, ka aizdomās turētais vīrietis ir 42 gadus vecs, darbojies viens un iepriekš krimināli nav sodīts.
Pasaulē
2024. gada 11. janvāris, 11:26

“Aizturētais ir primitīvs!” Kas zināms par vīrieti, kas nolaupīja lietuviešu meitenīti Agotu

Jauns.lv

Daudzi iedzīvotāji ar satraukumu sekoja līdzi nolaupītās 9 gadus vecās lietuviešu meitenītes Agotas stāstam, kas pēc divu dienu meklēšanas tika atrasta kāda vīrieša garāžā. Kā vēsta Lietuvas amatpersonas, “aizturētais vīrietis ir primitīvs un šobrīd atteicies sadarboties ar policiju”.

“Šīs divas dienas bija patiešām izaicinošas. Neviens negrasījās apstāties un policisti strādāja bez miega,” lietuviešu raidījumam „Iš esmės“ vēstīja Kauņas policijas priekšnieks Mindaugs Baršs.

Viņš norāda, ka galvenais bija atrast meitenīti dzīvu, tādēļ “stāsta veiksmīgās beigas sniegušas likumsargiem vislielāko motivāciju turpināt savu darbību”.

Jau ziņots, ka 8. janvārī autobusa pieturā tika nolaupīta 9 gadus veca lietuviešu meitenīte Agota. Pēc vērienīgas 2 dienu meklēšanas, iesaistot tajā simtiem policistu, brīvprātīgo un bezpilota lidaparātus meitenīte tika atrasta sveika un vesela kāda vīrieša garāžā netālu no nolaupīšanas vietas.

Agota tika nogādāta ārstu aprūpē, kuri apliecināja, ka bērns smagi fiziski cietis neesot. Bet šobrīd meitenīte nodota vecākiem. Savukārt, aizdomās turētais vīrietis ir apcietināts un šobrīd noris izmeklēšana.

“Aizturēšana ir balstīta uz pieņēmumu, ka persona, atrodoties brīvībā, varētu aizbēgt, veikt jaunas noziedzīgas darbības vai tīši traucēt policijas darbā,” medijiem vēstīja Kauņas rajona tiesas preses pārstāve Tautvile Merkevičiūte.

Aizdomās turētais darbojies viens

Aizdomās turētais vīrietis ir 42 gadus vecs, darbojies viens un iepriekš krimināli nav sodīts, tomēr vairākkārt pret viņu ierosināti dažādi administratīvo pārkāpumu procesi. Policijai sākotnēji bija aizdomas, ka vīrietis varētu būt bruņots, taču aizturēšanas brīdī pie viņa ieroča nebija.

“Pašlaik aizturētais vīrietis atteicies sniegt liecības” lietuviešu medijam “Delfi” vēsta Kauņas apgabala prokuratūras priekšnieks Rimas Bradūns.

Viņš norāda, ka “aizdomās turētais nav vērsts uz sadarbību, tomēr viņa liecības nav vienīgais avots kā noskaidrot nepieciešamās nozieguma detaļas. Tāpat amatpersona uzsver, ka “aizdomās turēto liecībām pirmstiesas izmeklēšanā nav noteicoša nozīme”.

Lietuvas policijas priekšnieks Alvīds Sedeckis “Delfiem” norādījis, ka viņaprāt “noziedznieks ir samērā primitīvs”. Tāpat Sedeckis uzsvēra, ka “Lietuvā dzīvot ir droši, policisti pilsētās lieliski paveic savu darbu un notikušais bijis atsevišķs, vienreizējs gadījums.”

Pazudušās 9 gadus vecās Agotas meklēšana Kauņā 2024. gada 9. janvāra naktī

Kauņā pazudusi deviņus gadus vecā Agota. Meitenes meklēšanā iesaistījušies milzīgi brīvprātīgo spēki.

gallery icon

Savukārt, amatpersona Renāts Požela medijiem vēsta, ka “garāžā, kurā atrasta meitenīte un aizdomās turētais, uzietie atradumi bijuši pārsteidzoši ". Tomēr gan viņš, gan vairākas citas amatpersonas izvērstākus komentārus pašlaik atteikušās sniegt, jo šobrīd noris pirmstiesas izmeklēšana.

Sociālajos tīklos izplatās maldinoša informācija

Pēc Agotas pazušanas vairāki iedzīvotāji “Facebook” dalījušies ar video un foto uzņēmumiem, kurā redzama kāda viņuprāt "aizdomīga persona, kas šķietami manīta netālu no nozieguma vietas".

Video redzamais vīrietis uzņēmis un vietnē “Youtube” ievietojis video, kuros atrodas pie garāžas, kas pēc daudzu iedzīvotāju domām “izskatās līdzīga tai, kurā tika atrasta Agota”. Redzamajos kadros vīrietis tērpies baltā kleitā.

 “Pat ja šis cilvēks nav vainojams noziegumā, policijai viņš tik un tā būtu jāpārbauda!” uzsver kāda lietuviete.

“Viņš skapī tur bērnu lelles, fotografējas ar manekeniem un visiem atrāda savas slimās fantāzijas,” par “aizdomīgā” vīrieša aktivitātēm satraukusies ir vēl kāda kaimiņvalsts iedzīvotāja.

“Lūdzu, pārbaudiet arī ši cilvēku. Ir acīmredzams, ka no viņa var sagaidīt ko līdzīgu,” satraukta vēl kāda sieviete.

Kauņas policija sociālajā vietnē “Facebook” nākusi klajā ar paziņojumu, ka pašlaik sociālajos medijos izplatās viltus informācija, kurā vairāki iedzīvotāji noziedzīgā nodarījuma veikšanā vaino ar Agotas nolaupīšanu nesaistītu personu.

“Lūdzu nepublicējiet un nedalieties ar nepārbaudītu informāciju!” aicina Kauņas policija.