foto: Lietuvos policija
Kauņā visu nakti meklēta pazudusī 9 gadus vecā Agota: "Mēs nezaudējam cerību!"
Pasaulē
2024. gada 9. janvāris, 09:37

Kauņā visu nakti meklēta pazudusī 9 gadus vecā Agota: "Mēs nezaudējam cerību!"

Jauns.lv / LETA

Lietuvas policija un milzīgi brīvprātīgo spēki Kauņā arī aizvadītajā naktī intensīvi meklējuši pazudušo meiteni - deviņus gadus veco Agotu. Pagaidām diemžēl bez rezultātiem, taču meklētāji sola nepadoties. "Meklēsim, kamēr atradīsim," sola Lietuvas policija.

2014.gadā dzimusī Agota izgāja no mājām svētdienas, 7. janvāra, vakarā un nav atgriezusies. Pēdējā zināmā viņas atrašanās vieta esot kāda autobusu pietura Chemijos ielā Kauņā. Agotas tālruņa signāls pēdējo reizi fiksēts šajā pieturā. Par to, ka Agota pazudusi, policija informēta svētdien plkst.19.30.

Meitene tiek meklēta ļoti intensīvi - meklēšanā iesaistījušies apmēram 200 brīvprātīgo. Agotas meklēšana jau otro nakti turpinājusies visas nakts garumā, taču pagaidām bez rezultātiem. "Mēs nezaudējam cerību un turpinām meklēšanu. Paldies brīvprātīgajiem," šorīt soctīklos raksta Lietuvas policijas pārstāvji.

Meklēšana notiek arī virtuālajā vidē. Sociālajā medijā Facebook aktīvisti izveidojuši īpašu grupu "Agotos paieška" - tā ir publiska, un patlaban grupā ir jau 48,6 tūkstoši biedru. Tajā cilvēki dalās ar dažādām pazušanas versijām un meklēšanas detaļām, organizē transportu un piesakās ceļabiedros uz meitenes meklēšanas vietām, kā arī izplata informāciju par pazudušo meiteni arī svešvalodās un lūdz dalīties, lai tā sasniedz arī cilvēkus ārzemēs - īpaši Polijā un Latvijā, kur, pēc daudzu domām, varētu būt aizvesta pazudusī deviņgadniece.

Policija pārbauda informāciju, ka Agota esot redzēta kopā ar kādu vīrieti un iespējams, tikusi nolaupīta, kad vīrietis iesēdinājis viņu savā automašīnā, pirmdien pavēstīja policijas pārstāve.

Tomēr policija izskata un pārbauda arī citas versijas, starp kurām ir arī nelaimes gadījums, sacīja pārstāve.

foto: Kauno policija

Brīvprātīgos, kas palīdz meklēt Agotu, koordinē Sarkanais krusts. Tā pārstāve Vītaute Stankevičiene sacīja Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT, ka brīvprātīgo palīgu skaits sasniedzis 200, taču meklēšanu apgrūtina lielais aukstums.

Meklēt pazudušo meiteni policijai palīdz arī Lietuvas zemessardzes - Strēlnieku savienības - biedri.

foto: Lietuvos policija

Agota izsludināta starptautiskā meklēšanā, tomēr fiziskā meklēšana notiek Kauņā, norāda Lietuvas policija.

Pazudušās 9 gadus vecās Agotas meklēšana Kauņā 2024. gada 9. janvāra naktī

Kauņā pazudusi deviņus gadus vecā Agota. Meitenes meklēšanā iesaistījušies milzīgi brīvprātīgo spēki.

gallery icon