Pasaulē
2024. gada 17. septembrī, 07:38

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievijas pretuzbrukums Kurskā nav guvis lielus panākumus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Šodien 09:09
VIDEO: Ukrainas karavīri sagūsta krievu okupantus

80. gaisa desanta brigādes sagūstītie krievu gūstekņi Kurskas apgabalā.

Šodien 08:43
SVF došanās uz Krieviju atlikta uz nenoteiktu laiku pēc sašutuma Eiropā

Šī tikšanās tika atlikta pēc SVF izpilddirektora nesen pieņemtā lēmuma atsākt ikgadējās ekonomiskās pārskatīšanas ar Maskavu.

Šodien 08:22
Krievijas apšaudē sagrautā Harkovas tipogrāfija atsāk darbu

Harkovas tipogrāfija daļēji atsāka darbību pēc postošā Krievijas raķešu trieciena, koncentrējoties uz mācību grāmatu ražošanu, neraugoties uz ievērojamām grūtībām.

Šodien 08:03
Pēc tam, kad Krievijas droni ielidoja Latvijā un Rumānijā, NATO austrumu flangs uz to aicina reaģēt kolektīvi

NATO austrumu flanga valstu aizsardzības ministri trešdien aicināja paust kolektīvu alianses atbildi uz šo valstu gaisa telpas pārkāpumiem, ko veic Krievijas droni un raķetes.

Kopš 2022.gada februāra, kad Krievija sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Krievija teju katru dienu veic uzbrukumus Ukrainai ar droniem un raķetēm, dažkārt arī tuvu robežām ar Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstīm.

Rumānija un Latvija šā mēneša sākumā paziņoja, ka Krievijas droni ielidojuši to gaisa telpā.

Šodien 07:41
ES aizsardzības komisārs: mieru var panākt tikai tad, ja Ukraina uzvarēs karā

Jaunais Eiropas Savienības (ES) aizsardzības komisārs norādījis: “Mieru var panākt tikai tad, ja Ukraina uzvarēs un atjaunos teritoriālo suverenitāti”.

Šodien 07:16
Ar kādu “uzvaras plānu” Zelenskis dosies uz Vašingtonu? 

Bijušais Ukrainas ārlietu ministrs pastāstījis ar kādu "uzvaras plānu" Zelenskis dosies uz Vašingtonu, norādot, ka tas ietvers militāro palīdzību, sankcijas, Krievijas atbildības noteikšanu par noziegumiem un tās neitralizāciju starptautiskajās platformās.

Šodien 07:05
Kijiva: Krievijas pretuzbrukums Kurskas apgabalā apturēts

Krievijas pretuzbrukums Kurskas apgabalā ir apturēts, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Ukrainas kontrolētās Kurskas apgabala daļas militārās administrācijas pārstāvis sakariem ar presi Oleksijs Dmitraškivskis.

"Viņi mēģināja uzbrukt no flangiem, bet tur tika apturēti," norādīja administrācijas pārstāvis.

Vakar 23:54
Ukraiņi ar FPV dronu iznīcina okupantu tehniku
Vakar 23:30
Krievu karavīri Brjanskas apgabalā nofilmē drona trieciena brīdi

Krievu karavīri Brjanskas apgabalā nofilmē Ukrainas drona trieciena brīdi viņu militārajai daļai, pēc tam sāk bēgt. Krievijas 856. pašpiedziņas artilērijas pulks, kas pieder 144. gvardes motostrēlnieku divīzijai. Počepa, Krievijas Brjanskas apgabals.

Vakar 23:12
Toropecas munīcijas noliktavas iznīcināšana samazina iespējamību, ka Krievija varētu iebrukt Baltijas valstīs un Polijā

Ukrainai iznīcinot Krievijas munīcijas noliktavu Toropecā, samazinās iespējamība, ka Krievija varētu iebrukt Baltijas valstīs un Polijā.

Objekts atrodas Maskavas militārā apgabala ziemeļrietumu malā. Depo platība ir aptuveni 8 kvadrātkilometri un atrodas aptuveni 100 km attālumā no Baltkrievijas robežas un aptuveni 200 km no Latvijas. 20 un 35 kilometru attālumā ir vēl divas telpas raķešu uzglabāšanai.

Savā ziņā noliktava atgādina bēdīgi slaveno Kobasnas munīcijas noliktavu Moldovas okupētajā Piedņestrā, kas PSRS pakļautībā kalpoja kā galvenā dienvidu padomju armiju uzglabāšanas vieta, kuras mērķis bija atbalstīt padomju iebrukumu Dienvideiropā.

Pastāvīgos Krievijas propagandas draudos iebrukt Baltijas valstīs, Polijā un pat sasniegt Berlīni, Toropeca noliktava līdzās noliktavām Kaļiņingradas un Ļeņingradas apgabalos izceļas kā viena no galvenajām vietām šāda hipotētiska iebrukuma atbalstam.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".