foto: AP/Scanpix
Specvienības komandieris atklāj, kam Bahmutā bija patiešām grūti pretoties: "Tie nebija vāgnerieši"
Ukraiņu karavīri dodas pie caļu netālu no kauju plosītās Bahmutas.
Pasaulē
2023. gada 16. oktobris, 17:35

Specvienības komandieris atklāj, kam Bahmutā bija patiešām grūti pretoties: "Tie nebija vāgnerieši"

Jauns.lv

Krievijas karaspēkam ik pa laikam izdevās izspiesties cauri Ukrainas spēku pozīcijām Bahmutā, Doneckas apgabalā. Tomēr tas nebūt nebija vāgneriešu nopelns, atklāj Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes speciālo spēku "Artan" grupas komandieris Aleksandrs "Ļutijs".

"Tur tikāmies ar Krievijas Federācijas GRU speciālo kaujas vienību. Bahmutā viņi ieradās janvāra pirmajā pusē. Mums bija uguns kontakts 5-10 metru attālumā. Rupji runājot, viņi atradās otrpus žogam. Tas bija visciešākais kontakts ar ienaidnieku manā pieredzē. Mūsu artilērija mūs atbalstīja visos iespējamos veidos, bet ienaidniekam bija kvantitatīvs pārsvars, mīnas vienkārši lija viena pēc otras," atceras Aleksandrs.

Tieši šos cīnītājus "Ļutijs" sauc par, iespējams, spēcīgāko grupu Krievijas armijā. Bahmutas "GRU" vienībā bija vairāki simti cilvēku. Viņi īpaši izcēlās uz citu "mobiku" fona.

"Galvenokārt tie bija viņi, kas Bahmutā iespiedās mūsu pozīcijās. Viņiem, tāpat kā mums, nebija līdzi ne pazīšanas zīmju, ne dokumentu. Bet viņi kontrastēja ar pārējiem. Atkāpšanās gadījumā no pozīcijām uzreiz mēģināja savākt savus ievainotos un "divsimtos". Tur bija arī vāgnerieši. Bet jūs zinājāt, ko no viņiem sagaidīt. Bet, kad iesaistījās GRU, bija grūti, jo viņi uzrādīja vēl lielāku efektivitāti nekā profesionālie "Vagner" algotņi," skaidroja Aleksandrs.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon

Situācija frontē

Ģenerālštāba ziņo, ka Ukrainas kaujinieki virzās Melitopoles virzienā un turpina uzbrukuma operācijas uz dienvidiem no Bahmutas. Tāpat viņiem izdevās atvairīt vairāk nekā 15 uzbrukumus Marjinkas apkārtnē. Saskaņā ar datiem uz 12. oktobri, Ukrainas bruņotie spēki pavirzījušies simtiem metru dažos virzienos uz dienvidiem no Bahmutas.

Krievu okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 16. oktobra rītam sasnieguši 288 630 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 860 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4965 tankus, 9385 bruņutransportierus, 6910 lielgabalus, 814 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 547 zenītartilērijas iekārtas, 318 lidmašīnas, 317 helikopterus, 5280 bezpilota lidaparātus, 1531 spārnoto raķeti, 20 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 9271 automobili un autocisternu, kā arī 981 specializētās tehnikas vienību.