Pasaulē
2023. gada 18. septembris, 11:45

Zelenskis Putinu salīdzina ar vēzi: viņa soļi ved pie trešā pasaules kara

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins "ir nokļuvis vienā rindiņā ar vēzi, HIV un Covid". Viņa spertie soļi neizbēgami novedīs pie trešā pasaules kara, intervijā telekanālam "CBS" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Putins ir kļuvis līdzvērtīgs vēzim, HIV, kovidam. Jums jāsaprot, ja Krievijas sabiedrība nesaprot, ka šī traģēdija būs uz viņu pleciem, ka tā būs uz viņu sirdsapziņas. Ja viņi nesaprot, tad pasaulei ir jāapvienojas un jāpasaka," saka Zelenskis.

Pēc prezidenta domām, Krievijai ir spēcīgi kaimiņi, ļoti ietekmīgas valstis pasaulē.

foto: president.gov.ua
Putina spertie soļi neizbēgami novedīs pie trešā pasaules kara, norāda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Es nerunāju par daudzmiljonu nācijām, ir miljardu nācijas, kurām viņam vienkārši jāpasaka, ka tavi soļi (Putina - red.) - ir soļi, kas ved uz trešo pasaules karu, un pie trešā pasaules kara vainīgs būsi tikai tu - viens cilvēks, viena slimība," piebilda valsts vadītājs.

Zalenskis atgādināja, ka karš prasa dzīvības, lai gan tā "nav dabas katastrofa", "tas nav kaut kāds izaicinājums, tas ir roku darbs".

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

"Tieši ar Putina rokām pasaulē radīta traģēdija, kas aiznes mierīgu cilvēku dzīvības. Lūk, kam jāpievērš pasaules valstu uzmanība. Tas ir pats galvenais. Cīnieties tur, kur nekas nedarbojas, domājiet, pieslēdziet visas pasaules gudro un talantīgo cilvēku smadzenes tur, kur ir izaicinājums, tur, kur planētas var nebūt, tur, kur dzīve sarūk. Uzveiciet HIV, uzveiciet vēzi, uzveiciet kovidu, uzveiciet to, kas patiešām ir traģēdija. Bet atvainojiet, kur ir kovids, un kur ir Putins," viņš piebilda.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Zelenskis par Putinu

Iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka pēc pilna mēroga iebrukuma viņam "Putins nav nekas" un viņš nav gatavs runāt ar "maniaku".

"Visi bija gatavi uztvert, ka kara beigām jābūt, respektējot mūsu suverenitāti, bet tik un tā diplomātijas formātā. Un tad mēs iegājām Bučā un atradām masu kapus. Kurš ir gatavs runāt ar šo maniaku?"

Pēc Zelenska domām, Putins dara to pašu, ko Hitlers.

"Ukrainas sagrābšanas veidi bija tādi paši kā fašistiskajā Vācijā. Viņš visu darīja tāpat, tikai viņš neieņēma Kijivu," jūlijā intervijā Āfrikas medijiem sacīja Zelenskis.