foto: VIA REUTERS
VIDEO: kā krievi satraucās par Kima Čenuna krēslu, un ko diktatori nogaršoja svinīgajās pusdienās?
Krēsls uz kura sēž Kims Čenuns, izraisīja ne mazums raižu Krievijas prezidenta administrācijai.
Pasaulē
2023. gada 13. septembris, 12:48

VIDEO: kā krievi satraucās par Kima Čenuna krēslu, un ko diktatori nogaršoja svinīgajās pusdienās?

Jauns.lv

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns turpina savu vēsturisko vizīti Krievijā un līdztekus oficiālajiem paziņojumiem un foto ir daudz interesantu notikumu, kas norit ap abu diktatoru tikšanos.

Tā piemēram internetā ir nonācis video, kurā redzams, kā Vladimira Putina pavadošā svīta, apmēram 20 cilvēki, sagatavo krēslu Kimam Čenunam.

Krēsla konstrukcija veidota tā, ka tā intuitīvi pieļauj faktu, ka smagāks cilvēks apsēžoties, krēsla konstrukciju varētu salauzt. Kā zināms, Kims Čenuns ir drukns vīrs un Krievijas pārstāvji vairāku desmitu minūšu garumā prātoja, kā izvairīties no staptautiska skandāla, ja Kims Čenuns nogāztos uz zemes oficiālās tikšanās laikā.

Tikmēr Krievijas valsts TV kanālam “Rossija” ir ļauts publiskot ar ko Vladimirs Putins cienāja savu viesi no Ziemeļkorejas.

Tātad svētku mielastā diktatori nogaršoja pīļu salātus ar nektarīnu un vīģēm. Tad galdā tika celti pelmeņi ar Kamčatkas krabi. Tam sekoja krievu virtuves tradicionālā zupa uha ar zivi -  balto amūru. Savukār desertā tika servētas brūklenes ar ciedru riekstiem un iebiezināto pienu un smiltsērkšķu sorbets.

Kā zināms, Kims Čenuns ir atbraucis viesos pie sava kolēģa, diktatora Vladimira Putina. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Kremļa trešdien publiskotajā videoierakstā redzami, tiekoties un sarokojoties kosmodromā "Vostočnij" Krievijas Tālajos Austrumos.

Kosmodromā Amūras apgabalā, kur Kims ieradās ar vilcienu, abiem būs sarunas par "tirdzniecības sakariem" un "starptautiskajiem jautājumiem", vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Jau vēstīts, ka Kims otrdien ar savu bruņuvilcienu ieradās Krievijā.

Avīze "The New York Times'' iepriekš rakstīja, ka Kima un Putina sarunās tiek plānots apspriest Ziemeļkorejas ieroču un munīcijas piegādes Krievijai, savukārt Kims cer saņemt no Krievijas mūsdienīgu tehnoloģiju satelītiem un kodolzemūdenēm, kā arī pārtikas palīdzību.