foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: Sanktpēterburgā stingrā slepenībā gatavojas Prigožina bērēm; skaidrs, vai Putins pagodinās atvadas
Krievijā daudzviet cilvēki veido simboliskas Jevgēņija Prigožina piemiņas vietas, kur cilvēki noliek ziedus.
Pasaulē
2023. gada 29. augusts, 16:49

FOTO: Sanktpēterburgā stingrā slepenībā gatavojas Prigožina bērēm; skaidrs, vai Putins pagodinās atvadas

Jauns.lv

Sanktpēterburgā notiek gatavošanās "Vagner" vadoņa Jevgeņija Prigožina un vāgneriešu komandiera Dmitrija Utkina bērēm. Joprojām nav oficiālas informācijas par to, kur un kad tiks apglabāts Prigožins un citi katastrofas upuri, vēsta "Meduza.io".

Tikmēr Vladimirs Putins nedosies uz “Vagner” vadītāja Jevgeņija Prigožina bērēm. "Prezidenta klātbūtne nav paredzēta," 29.augustā notikušajā brīfingā žurnālistiem atklāja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Viņš arī norādīja, ka Kremļa rīcībā nav konkrētas informācijas par Prigožina bērēm. “Tomēr lēmumu šajā jautājumā pieņem radinieki un draugi. Šeit mēs bez viņiem neko nevaram pateikt," sacīja Peskovs.

Prigožins un Utkins noteikti tiks apglabāti Sanktpēterburgā, bet kad un kur, nav zināms. Par to raksta izdevums "Fontanka", un norāda, ka detaļas par Prigožina bērēm nezina pat pilsētas administrācija un policija. "Viss tika noslepenots. Mēs neesam informēti,” žurnālistiem sacīja pilsētas pārstāvis.

Krievijā sēro par Prigožina nāvi

Pēc ziņām par Jevgeņija Prigožina un "Vagner" komandiera Dmitrija Utkina nāvi 23. augusta vakarā dažādās Krievijas pilsētās sāka parādīties improvizēti ...

gallery icon
34

Tajā pašā laikā Prigožins ir jāapglabā  ar militāru pagodinājumu, jo viņam ir Krievijas varoņa tituls. Ceremonijā ir jābūt kareivju vadam, militārās sardzes un grupas eskortam, kā arī zalvēm.

Tajā pašā laikā Serafimovska, Bogoslovska un Ziemeļu kapos bēru priekšvakarā tika manītas bēru gatavošanās pazīmes. Tātad 28. augustā Serafimovska kapos, kur atrodas daudzu Aizsardzības ministrijas godināto karavīru un virsnieku, kā arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina vecāku kapi, tika uzstādīti metāla detektori. 29. augusta rītā pie Serafimovska kapsētas vārtiem tika pamanīti policisti. Vēlāk Ziemeļu kapos ieradās policija un cilvēki kamuflāžā.

Kā ziņo Fontankas korespondents, ieeja Serafimovskas kapsētā bija brīvi pieejama, taču policija cilvēkus ar kamerām nelaida iekšā, organizēja patruļas un " katru pārbaudīja". Kapsētas darbinieki mazgāja asfalta celiņus. Tika bloķētas ieejas kapsētā, veidojās satiksmes sastrēgumi blakus esošajās Primorskas rajona ielās.

Ap pulksten 10:30 pie Serafimovska kapsētas vārtiem parādījās vīrietis ar “Vagner” zīmotni uz piedurknes. Pēc sarunas ar policiju viņš iegāja teritorijā, drīz pēc tam aizgāja un atgriezās ar ziediem. “Fontankas” lasītāji ziņoja, ka pēc tam pārstāja ielaist cilvēkus kapsētā.

Tikmēr Sanktpēterburgas Ziemeļu kapos notika atvadīšanās no cita biznesa lidmašīnas pasažiera un Prigožina struktūru augstākā vadītāja Valērija Čekalova , ziņo "Fontanka" un  "Paper". Ceremonijā nebija amatpersonu un policistu, taču kāds vīrietis civilajās drēbēs apmeklētājiem aizliedza filmēt bēres.

Prigožina struktūru vadītāja Valērija Čekalova bēres. 29.08.2023.

Sanktpēterburgas Ziemeļu kapos notika atvadīšanās no cita biznesa lidmašīnas pasažiera un Prigožina struktūru augstākā vadītāja Valērija Čekalova.

gallery icon
15

Kā jau vēstīts, 23. augustā Tveras apgabalā avarēja Jevgeņijam Prigožinam piederoša privātā biznesa lidmašīna. Avārijā gāja bojā desmit cilvēki: septiņi pasažieri un trīs apkalpes locekļi. Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra paziņoja, ka uz kuģa, cita starpā, atradās "Vagner" vadītājs, kā arī algotņu komandieris Dmitrijs Utkins. 27.augustā Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka, pamatojoties uz molekulāro ģenētisko izmeklēšanu, ir identificēti visi lidmašīnas avārijā bojāgājušie un "tie atbilst lidojuma lapā norādītajam sarakstam".