foto: AP/Scanpix
Krievija var pastiprināt uzbrukumu Kupjanskai un Limanai, ziņo Lielbritānijas izlūkdienesti
Ukraiņu karavīrs ar bruņutransportieri pie Bahmutas.
Pasaulē
2023. gada 26. augusts, 10:33

Krievija var pastiprināt uzbrukumu Kupjanskai un Limanai, ziņo Lielbritānijas izlūkdienesti

Jauns.lv

Krievija, visticamāk, nākamo divu mēnešu laikā pastiprinās ofensīvu virzienā Kupjanska-Limana. Iebrucēji vēlas izveidot buferzonu ap Luhanskas apgabalu, vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Britu izlūkdienesti atzīmē, ka Ukrainas pretuzbrukums skāris Krievijas spēkus Bahmutā un Ukrainas dienvidos. Neskatoties uz to, okupantu karaspēka Rietumu grupa turpina nelielus uzbrukumus Kupjanskas-Limanas frontei.

"Ukrainai turpinot pakāpeniski nostiprināties dienvidos, Krievijas doktrīna liecina, ka tā mēģinās atjaunot iniciatīvu, atgriežoties pie ofensīvas operatīvajā līmenī. Kupjanska-Limana ir viens no potenciālajiem virzieniem," norādīja izlūkdienests.

Skauti atzīmē, ka pastāv reāla iespēja, ka Krievija nākamo divu mēnešu laikā palielinās uzbrukuma operāciju intensitāti Kupjanskas un Limanas virzienos. Iespējamais ienaidnieka mērķis ir virzīties uz rietumiem līdz Oskolas upei un izveidot buferzonu ap Luhanskas apgabalu.

Krievu okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 260 270 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 640 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4390 tankus, 8539 bruņutransportierus, 5379 lielgabalus, 726 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 497 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 4367 bezpilota lidaparātus, 1411 spārnotās raķetes, 18 kuģus un ātrlaivas, 7823 automobiļus un autocisternas, kā arī 804 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.