Krima vairs nav Krievija? Rūdītā propagandiste sāk iet pa plānu ledu
Olga Skabejeva (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 15. augusts, 16:46

Krima vairs nav Krievija? Rūdītā propagandiste sāk iet pa plānu ledu

Jauns.lv

Neveiklā situācijā nokļuvusi viena no galvenajām Krievijas propagandistēm Olga Skabejeva, kas "pēc Freida" aizrunājusies tā, ka Krimu nepieskaitīja pie Krievijas Federācijas teritorijas, nepatīkami pārsteidzot propagandas raidījuma studijas viesus.

Apspriežot praktiski nenovēršamo raķešu “Taurus” piegādi Ukrainai, kuru darbības rādiuss ir norādīts kā 500 kilometri, bet ar modifikācijām var sasniegt 900 kilometrus, Olga Skabejeva norāda, ka “acīmredzot viņi negrasās dot triecienus Krievijas Federācijas teritorijai, taču tas patiešām ir īsts Trešais pasaules karš, kodolkarš. Visticamāk, viņi dos triecienus Krimai, spriežot pēc kadriem, kurus aizvien biežāk saņemam, viņi sitīs pa Krimas tiltu.”

“Pagaidiet, jūs tagad atdalāt Krimas teritoriju no Krievijas?” šokēts vaicāja propagandas raidījuma viesis.

2014. gadā anektētās Krimas, kā arī 2022. gada "referendumos" pievienoto četru Ukrainas austrumu apgabalu — Zaporižjas, Hersonas, Doneckas un Luhanskas — piederības apšaubīšana Krievijā ir sodāma rīcība, varbūt kaut kādas sankcijas tiks piemērotas arī Kremļa propagandas veterānei.

Vācijas un Zviedrijas kopīgi ražotās "gaiss-zeme" tipa spārnotās raķetes "Taurus KEPD 350" ir paredzētas trāpīšanai labi aizsargātiem un dziļiem objektiem, pateicoties to tālam darbības rādiusam, lidmašīnai nav jāielido pretinieka pretgaisa aizsardzības zonā. Šādas raķetes ievērojami atvieglotu Ukrainas pretuzbrukumu, atkarojot Krievijas sagrābtās teritorijas. Raķetes izstrādā un ražo uzņēmuma "Taurus Systems GmbH" ar mītni Vācijas pilsētā Šrobenhauzenē. Tas ir "MBDA Deutschland GmbH" un "Saab Bofors Dynamics AB" kopuzņēmums.

Skabejeva jau izcēlusies ar savdabīgiem izteikumiem. Pēc Ukrainas dronu triecieniem Krievijas pierobežas apgabaliem jūnijā viņa pasapņoja par vairāku miljonu ķīniešu armijas ievešanu Krievijas teritorijā — tad gan ukraiņi dabūtu trūkties.