Pasaulē
2023. gada 17. jūnijs, 17:15

Ungārijas valdība un Orbānam lojālie mediji sāk pievērst uzmanību Sorosa dēlam

Jauns.lv/LETA

Ungārijas valdība un ar to saistītie mediji, kas gadiem ilgi demonizējuši amerikāņu miljardieri Džordžu Sorosu kā liberāļu ikonu, tagad par savu mērķi ir izraudzījušies viņa dēlu Aleksandru.

Pirmdien publicētais paziņojums, ka 92 gadus vecais Soross nodevis biznesa un filantropijas lietas sava 37 gadus vecā dēla Aleksandra pārziņā, pamudināja Ungārijas premjeram Viktoram Orbānam lojālos medijus pievērst uzmanību Aleksandram Sorosam.

foto: Ekrānuzņēmums
92 gadus vecais Soross nodevis biznesa un filantropijas lietas sava 37 gadus vecā dēla Aleksandra pārziņā.

Aleksandrs Soross, kurš biežāk tiek saukts par Aleksu, tagad ir vienīgais Sorosu ģimenes pārstāvis uzņēmuma "Soros Fund Management" investīciju komitejā. "Soros Fund Management" pārvalda 25 miljardus ASV dolāru vērtos Sorosa īpašumus.

Decembrī Aleksandrs Soross nomainīja tēvu "Atvērtās sabiedrības fondu" padomes priekšsēdētāja amatā. Šie fondi, kas pasludinājuši par mērķi veicināt tiesiskumu, izglītību, sabiedrības veselību un neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus, piešķir finansējumu projektiem daudzās pasaules valstīs.

Orbāns bija pirmais, kas komentēja pirmdienas ziņu, tviterī parādot ainu no filmas "Krusttēvs", kurā mafijas boss skūpsta savu dēlu, un pievienojot tai parakstu "Soros 2.0".

Piektdien savā iknedēļas intervijā valsts radio Orbāns vainoja Aleksu Sorosu par Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru sanāksmē panākto vienošanos, kas paredz patvēruma meklētāju sadali pa ES dalībvalstīm.

Orbāns sacīja, ka šī vienošanās panākta tāpēc, ka "Soross nodeva savas impērijas vadību savam dēlam, kurš diktē pat straujāku tempu nekā viņš". Orbāns arī apgalvoja, ka abi Sorosi "gatavojas musināt migrantus".

Aleksam Sorosam uzmanību pievērsa arī Orbāna partijai "Fidesz" draudzīgas domnīcas. Tamāšs Frics no domnīcas "Alapjogokert Kozpont" izteica pieņēmumus par jaunā Sorosa privāto dzīvi un brīdināja, ka viņš būs "radikālāks" nekā viņa tēvs "pasaules valdības, obligātas vakcinācijas vai abortu jautājumā".

Valdību atbalstošā rakstnieku un influenceru kolektīva "Megafon" loceklis Daniels Deāks apgalvoja, ka jaunais Soross grib "salauzt mūsu dzimteni", un brīdināja par "Atvērtās sabiedrības fondu" (OSF) "atjauninātu spēku".