Pasaulē
2023. gada 20. maijs, 17:02

Prigožins paziņo par pilnīgu Bahmutas kontroli

Jauns.lv

"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins šodien, 20. maijā, paziņojis, ka viņa grupa pilnībā kontrolē Bahmutu. Tiesa, šī gan nav pirmā reize, kad Prigožins ziņo par Bahmutas ieņemšanu, taču šoreiz dažādi ukraiņu Telegram kanāli vēsta par "ārkārtīgi" sarežģīto situāciju Bahmutā.

Prigožins vēstījumu uzfilmēja video, kurā viņš stāv kopā ar "Vagner" kaujiniekiem uz Bahmutas iznīcināto kvartālu fona. Vēlāk viņš solīja publiskot "pilnu video par karogu pacelšanu".

Pēc Prigožina teiktā, pēdējā augstceltne pilsētas dienvidrietumos, ko turēja Ukrainas bruņotie spēki, ap pusdienlaiku nonākusi "Vagner" kontrolē.

Pēc Prigožina teiktā, no 25. maija "Vagner" sāks savu vienību izvešanu no pilsētas "atpūtai un pārkvalifikācijai". Līdz tam Bahmutā tiks izveidotas aizsardzības līnijas, un pilsēta tiks nodota Krievijas karaspēkam. "Vagner" atgriezīsies, kad būs nepieciešama palīdzība," paziņoja Prigožins.

Savā uzrunā Prigožins atzīmēja, ka cīņa par Bahmutu ilga 224 dienas. Pēc viņa teiktā, operācija tās ieņemšanai tika īstenota, "lai ļautu satriektajai Krievijas armijai atgūties".

Ukraina noraida Prigožina apgalvojumus par Bahmutas ieņemšanu

 Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara paziņoja, ka smagas kaujas par pilsētu turpinās.

"Situācija ir kritiska," viņa atzina, piebilstot, ka ukraiņu aizstāvji kontrolē "noteiktus rūpniecības un infrastruktūras objektus".

Arī Ukrainas asutrumu pavēlniecības pārstāvis Serhijs Čerevatijs noliedza Prigožina apgalvojumus kā nepatiesus, uzsverot, ka "mūsu vienības turpina kaujas Bahmutā".

Kaujas par Bahmutu turpinās vairāk nekā 200 dienu.